Wil Kersten

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Wil Kersten

 

Wil Kersten werd geboren in Geldrop, waar hij als kind veel tijd doorbracht in de Brabantse bossen en velden.  Daar onstond al vroeg de liefde voor de schoonheid van de natuur.  Voor Wil is het uiten van zijn creativiteit een elementaire behoefte die bevredigd dient te worden.  Het aanraken van en het scheppen met je handen van alle mooie dingen van het leven is een verrijking.  Scheppen niet alleen met je handen, maar zeker ook in je hoofd.  Op die manier krijgt kunst beleven een extra dimensie.  De liefde voor het vrije schilderen en het kunnen spelen met frisse heldere kleuren passen bij het karakter van Wil.  Het is zijn manier van communiceren; de getoonde sfeer moet iets oproepen, een boodschap overbrengen.


Wil Kersten kreeg als twaalf-jarige jongen zijn eerste tekenlessen op de technische school.  Daar stonden naast het technisch tekenen ook het creatief tekenen en schilderen op het lesprogramma.  Hier werd zijn liefde voor kleuren en vormen geboren.  Na enige basis schildercursussen in Eindhoven en een cursus plein-air in de omgeving van Nuenen was er voor Wil geen weg meer terug.


Daarom besloot Wil in 1995 samen met zijn echtgenote de opleiding schilderen aan de Academie voor Beeldende kunsten in Berchem te gaan volgen.  Daarna volgde de opleiding aan het Instituut Roger Avermaete in Antwerpen.  Na een jaar experimenteren besloot Wil zich tot slot in Turnhout te specialiseren in het portret schilderen.


Wil werkt het liefst met olie- en acrylverf in vrolijke heldere kleuren.  Zijn inspiratie vindt hij in de natuur, zeker nu hij in de Franse Haute Marne woont.  Daar maakt hij samen met zijn vrouw lange wandelingen door de heuvels en bossen.

Bekijk het fotoboek van Wil.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Wil werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


Het atelier van Wil is op afspraak geopend: 2 Chemin de la Grande cote 52400 Coiffy le Bas France.

Tel: 0033 3 2587 5744.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •