Viviane Beaufume

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Viviane Beaufumé


Viviane, beter bekend als "Vifke" in goed Vlaams, woont en werkt nabij Parijs in het departement Hauts de Seine.  Haar werk valt te omschrijven als lyrisch abstract en is een uiting van haar persoonlijke uitdrukking, hoewel natuurlijk onbewust de omgeving ook zijn stempel op haar werk drukt.


Warme kleuren gebruikt ze, rood, oranje, geel, warme, fervente, vrolijke kleuren.  Maar soms ook zwart.  Een jaar of 10 geleden begon ze pas met schilderen, in Frankrijk.  Ze schildert voornamelijk in acryl, waar ze later ook inkt, pastel en collages aan toevoegt.  Ze speelt veel met materialen, laag over laag, soms transparant.  De kracht van kleuren is kenmerkend voor haar werk, levendige kleuren zijn omnipresent.


Hoe uit te leggen wat uit je binnenste komt?  Wat een vitale behoefte is?  Proberen het uit te leggen betekent als snel afstand doen van de buitengewone vrijheid die de abstracte expressie eigenlijk is.  Het schilderen, de kracht van de kleuren en de vrijheid van het gebaar zijn sterker dan woorden, de spraak.  Er is geen ontkomen aan de directe creatieve daad.  Het resultaat is niet van te voren bedacht, niet ontworpen.


Haar werk is als een levende, onbekende taal.  Als een mengelmoes van verschillende talen, die haar een ongekende vrijheid geven, die het haar mogelijk maken door een wereld van onbegrensde mogelijkheden te wandelen.  Ze schildert in een taal die zich niet laat lezen, ze laat schimmen zien die er niet zijn, een beweging die zich niet verroert en ze zoekt naar een subtiel evenwicht tussen het opgeven van het verzet en de controle over de chaos, tussen kalmte en energie.

Bekijk het fotoboek van Viviane.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Viviane werkt niet in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site. 


Het atelier van Viviane is uitsluitend op afspraak geopend: info@art-en-france.nl


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •