Violet Roest

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Violet Roest

 

Na het volgen van de KABK in Den Haag volgde Violet Roest de Vrije Academie en diverse workshops.

Nu schildert ze en maakt beelden, vaak in gips en papier maché. In de Franse Ardèche ervaart zij de rust en de ruimte, de natuur, als een bron van inspiratie, het lijkt alsof er ruimte komt in haar hoofd om te creeren.

 

Violet Roest is eigenlijk altijd op zoek naar de waarheid geweest. In 1978 ging ze naar de Koninklijke Academie in Den Haag, het was de plek waar ze als het ware "thuiskwam", het zoeken herkennen werd en waar zij het vertrouwen ontwikkelde om in die zoektocht te ontspannen, "erbij" te blijven, zich te vinden in de vorm van dat moment. Het was een proces vanuit het hoofd, het hart, van begrijpen naar weten, van kijken naar zien.

 

Later in haar leven heeft Violet die zoektocht voort gezet en verdiept via spiritualiteit, de school van Zijnsorientatie, Tantra, Essence en Source en Jan Geurtz trainingen.

 

Het Tibetaans boeddhisme vormgegeven voor westerlingen is een dagelijkse bron van inspiratie voor haar, ze wil en kan niet meer zonder. Ondanks dat dit gegeven in haar werk, in haar kunst, niet direct zichtbaar is, is het wel deze inspiratie die de bron is van haar creaties. Het thuiskomen in bewustzijn en zien dat dat alles omvat.

 

Zij organiseert al sinds 28 jaar zomerweken in Huédour op haar geliefde plekje in de bergen van de Ardeche. Onder andere kunst- en kookvakanties. Sinds 5 jaar werkt ze daar samen met andere kunstenaars en cursusgevers op het gebied van fotografie, art-therapie en retraites. U leest erover op onze pagina "Cursussen".

 

Violet is in Nederland lid van KOPS, kunstenaars op Scheveningen, Kunstenaars in het Statenkwartier.

 

Bekijk het fotoboek van Violet. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Violet werkt ook in opdracht. U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.

 

Het atelier van Violet in de bergen van de Ardèche is op afspraak geopend: Huédour, St. Etienne de Lugdares, Tel: 0031-(0)624504757. Het adres van haar Nederlandse atelier is Zeeweg 4, 2586 AK, Den Haag. Tel: 070-3557260.

 

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •