Truus van Dalsem

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Truus van Dalsem


Truus van Dalsem(1953) woont en werkt voornamelijk in haar huis in de Dordogne.  Sinds 1988 is zij erkend als beeldend kunstenares. Truus exposeerde veel in Nederland ( o.a. in Galerie de Roos van Tudor, Museum Smallingerland en de Galerij van de Lawei te Drachten ) en in Frankrijk ( Parijs, Objat, Brive en Excideuil), waar zij lid is van Les Artistes du Bas-Limousin en le Cercle des Arts Plastiques des Monédières. In 2009 ontving zij de Cercle d’Argent voor haar œuvre in Eyburie.


Truus schildert abstract en figuratief, de laatste periode is geïnspireerd op Japan. Haar werk is zeer kleurrijk en expressief. Zij werkt met pastel, acryl en gemengde technieken. Haar grote schilderijen zitten vol met sfeervolle details, zoals het gebruik van sigarenbandjes, gekleurde steentjes en structuren met zand. Haar opleiding kreeg zij aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort en Academie Minerva te Groningen. Het werk van Truus valt te omschrijven als lyrisch abstract. Vooral kleur in al zijn uitingsvormen, het werken met glasering en tekstuur vind u terug in haar schilderijen. Tevens maakt zij sieraden van papier en karton.


Zij geeft met veel plezier les en heeft ruim dertig jaar onderwijservaring. Onlangs zegde ze het onderwijs vaarwel, om zich geheel aan haar eigen cursisten te gaan wijden. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina cursussen.  De wisselwerking met cursisten is voor haar een belangrijke inspiratiebron. Samen met haar man Harry van Galen runt zij nu het landgoed le Pagnon in Frankrijk.  U kunt daar ook uw vakantie boeken.  Meer daarover kunt u lezen op de pagina "Logeren bij de kunstenaar".

Bekijk het fotoboek van Truus.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Truus werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site. 


Het atelier van Truus is uitsluitend op afspraak geopend.  24270 St. Mesmin in de Dordogne.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •