Trijnie Wierda

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Trijnie Wierda


Hiernamaals

Als ik, nadat ik dood ben, nog ergens rond mag dolen, laat het dan op de markt zijn, in geur en kleur.  En mag die markt dan open zijn onder de blote hemel.  En mag ik dan als vroeger met mijn moeder zo'n puntzak gloeiend hete frites (met veel zout uit zo'n gebutste strooibus) met haar delen.


Dit gedicht van Judith Herzberg kunt u lezen op Trijnie's eigen website.  Omdat het precies het gevoel weergeeft dat Trijnie tot uitdrukking laat komen in haar schilderijen.


Zij is autodidact, geld om te studeren aan de kunstakademie was er niet in een groot arbeidersgezin.  Door zelfstudie, cursussen en een leven lang oefenen werd Trijnie de kunstenaar die ze nu is.  Naast het schilderen houdt zij zich ook bezig met beeldhouwen.  Op dit moment werkt ze het liefst in olieverf, maar niets staat vast.  Heldere, zonnige kleuren hebben haar voorkeur, maar ook dat kan ineens aan verandering onderhevig zijn.


Het wonen in Frankrijk inspireert Trijnie.  De manier van leven, zo anders dan in Nederland.  Het licht, de mensen.  De serie markttaferelen getuigt van liefde voor het leven op de Franse campagne in de Bresse Bourguignonne en zijn inwoners.  Haar werken zijn tentoongesteld van Amsterdam tot New York, van Terschelling tot Louhans.

Bekijk het fotoboek van Trijnie.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Trijnie werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site. 


Het atelier van Trijnie in de Franse Bourgogne is op afspraak geopend: info@art-en-france.nl


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •