Thets de Vries

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Thets de Vries


Thets de Vries, 1942, woonde en werkte lang in Frankrijk. Inspiratie vind zij in haar bourgondische leven.  Zij schildert vol passie al het goede dat de aarde haar geeft.  Ze begon met het maken van culinaire stillevens, later werden dit sterk vergrote vruchten.  Haar onderwerpen hebben altijd iets met eten te maken.  Koken is haar andere passie, die zeker sinds Thets in Frankrijk woonde,  bijna een manier van leven geworden is.  De spreekwoordelijke Franse "joie de vivre" is zowel in haar werken als in haar gerechten terug te vinden.  Meestal schildert zij dus haar "tableaux culinaires", om zich soms ineens te verliezen in een volledig ander onderwerp.  Om vervolgens altijd weer terug te keren bij haar liefde voor de rijke oogst van het Franse platteland.


Ze schildert  meestal op de grens van figuratie en abstractie, in een steeds persoonlijker handschrift, met spanning en beweging.  Haar werk straalt vrolijkheid en ongedwongenheid uit, waarin structuur en materie haar expressie versterken. Ook in haar abstracten is altijd wel iets van haar onderwerpen, soms alleen een ronde vorm, terug te vinden.


Thets is autodidact, al heeft zij wel diverse cursussen gevolgd.   Ze werkt het liefst met acryl, en haar favoriete kleuren zijn warme, rood/oranje kleuren.  Hoewel dat plots kan omslaan en zij ineens naar de aardetinten grijpt.  Thets schildert eten, en sinds zij in Frankrijk heeft gewoond zijn bijvoorbeeld vruchten als vijgen en meloenen helemaal gaan leven, de natuur in het land van Marianne geeft zo veel meer kleur aan de vruchten.

Bekijk het fotoboek van Thets.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Thets werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site. 


Het atelier van Thets is uitsluitend op afspraak te bezoeken.  Mail naar info@art-en-france.nl


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •