Teun de Weger

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Teun de Weger

 

Het werk van Teun de Weger met leisteen, glas, lood, marmer en tin is vooral geïnspireerd door de cultuur van de Inca's en de Maja's.  Het liefst werkt hij met natuurmaterialen zoals leisteen en glas.  Favoriete kleuren heeft hij niet zo zeer.  Het zijn geheimzinnigheid, verbazing en passie die hem inspireren.  Niet zozeer het wonen in het buitenland heeft invloed op zijn werk, maar wel de natuur in het Franse Picardie.


Gebouwen met trappen komen veelal voor in zijn werk.

De combinatie van het sobere zwart van het leisteen en het juist tegenovergestelde transparante van het glas is voor hem  boeiend om in een beeld te verwerken. Het gebruik van blank glas in combinatie met blauw glas geeft zijn beelden een geheel eigen sfeer.


Het spel van "het licht" neemt bij zijn beelden een belangrijke plaats in.   Daarnaast werkt Teun ook aan beelden waarvan het uiterlijk een puur natuurlijke is.

De leisteen pelt hij dan af in een patroon en maakt het tot een vorm waarbij de gelaagdheid van het lei goed tot uiting komt.

 

Teun volgde zijn opleiding aan de Academie voor beeldende kunsten in Rotterdam.  Naast het maken van sculpturen, is hij beeldhouwer en schilder.

Bekijk het fotoboek van Teun.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Teun werkt eventueel in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek.


Het atelier van Teun is op afspraak geopend.  3 Rue dit sous la ville, 02360 Saint Clement.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •