Selma Lecurieux

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Selma Lecurieux


Afkomstig uit West-Friesland heeft Selma Lecurieux zich, na 20 jaar in Belgie te hebben gewoond, sinds 2003 gevestigd in de Franse Vendée en daar wijdt zij zich aan haar glaskunst.  Maitre verrier Evelyne Bonnet bracht haar alle geheimen bij van het werken met glas in lood.  Selma heeft zichzelf daarna verder bekwaamd in het ontwerpen en maken van prachtig en uniek glaswerk.  Zij begint met het maken van een tekening, een ontwerp.  Vervolgens zoekt ze mooi artistiek glas uit dat wordt gesneden.  Alles wordt afgewerkt met haar eigen glazenierskit.


Inspiratie vind Selma soms in de natuur, soms door een speling van het licht.  Wat dat betreft zit ze in de Vendée goed, daar is de lichtval heel bijzonder, het het niet voor niets de côte de la lumière.  Selma is lid van het kollektief "Mission métiers d’art Pays de la Loire".

Bekijk het fotoboek van Selma.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Selma werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.  


Het atelier van Selma is op afspraak te bezoeken: Lieu-dit la Malnoue, 85190 Mache Vendee, Tel: 02-28.10.22.39 of 06-25.29.27.05.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •