Ruud Vos

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Ruud Vos

Het is in de Tarn en Garonne dat Ruud de meeste van zijn foto's maakt. Hij fotografeert er de landschappen en de natuur. Maar ook tijdens zijn reizen gaat de camera altijd mee. Sinds een paar jaar is dat een digitale spiegelreflexcamera. Hij neigt tot wat zwaardere gedempte kleuren. Inspiratiebronnen zijn o.a. Paul den Hollander, André Martin en Eric Valli. Sinds Ruud in Frankrijk woont heeft hij meer tijd om te fotograferen en inspiratie is er volop. Steeds weer ontdekt hij nieuwe dingen.

 

Voor zijn vertrek naar Frankrijk was Ruud meubelmaker en had hij een eigen meubelmakerij. Nu woont hij in deTarn en Garonne en richt zich vooral op fotografie. Hij fotografeert voornamelijk landschappen en de natuur. Op zijn reizen gaat de camera altijd mee. Als fotograaf houdt hij ervan om zich te verbazen over de dingen die hij tegenkomt. Hij kan genieten van zowel de ruimte en de rust als van de drukte. Dat zijn omgeving een grote invloed heeft op zijn werk is goed te zien aan zijn serie "In the garden.....". Die is voor het grootste gedeelte gemaakt in zijn eigen tuin.

 

Ruud werkt intuïtief, en gaat haast nooit de deur uit met het doel te fotograferen, maar hij heeft meestal de camera bij zich. Zo "ontmoet" hij zijn onderwerp. En dat kan van alles zijn; landschappen, steden, dieren, en soms mensen. De serie " In the garden...." begon met het fotograferen van planten, scherp zoals Ruud dat gewend was, maar gaandeweg raakte hij minder geïnteresseerd in de scherpte van het onderwerp, maar steeds meer in de onscherpte van de achtergrond. Het resultaat is een serie foto’s van scherp tot onscherp. Wat hij ontdekte was, dat hij de impressie, de sfeer belangrijker begon te vinden dan de registratie van details. Na het afsluiten van de serie “In the garden..”, kreeg hij, na de beslotenheid van zijn eigen tuin, weer behoefte om de ruimte op te zoeken en is op zoek gegaan naar een vergelijkbare manier om impressies van landschappen te maken. Een gedeelte van dit nieuwe werk is nu te zien in zijn fotoboek.

 

Bekijk het fotoboek van Ruud. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Ruud werkt niet in opdracht. U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of bezoek zijn eigen site.

 

Het atelier van Ruud is op afspraak geopend: Burg, 82160 Caylus. tel: 05-63240845.

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •