Ruud Vos

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Ruud Vos

 

Het is in de Tarn en Garonne dat Ruud de meeste van zijn foto's maakt.  Hij fotografeert er de landschappen en de natuur.  Maar ook tijdens zijn reizen gaat de camera altijd mee. Voor zijn vertrek naar Frankrijk in 2005 was Ruud meubelmaker en had hij een eigen meubelmakerij.  Na de restauratie van zijn huis in Frankrijk had hij tijd voor de fotografie. Veel van zijn werk is en wordt nog steeds gemaakt in de streek waar hij woont, de Tarn et Garonne.


Ruud werkt intuïtief en gaat haast nooit de deur uit met het doel te fotograferen maar hij heeft wel meestal de camera bij zich.  Zo "ontmoet" hij zijn onderwerp. En dat kan van alles zijn: Landschappen, steden, dieren en steeds vaker mensen. Hij wordt gemotiveerd door de verbazing  over de dingen die hij tegenkomt en probeert het gevoel van dat moment in zijn werk terug te laten komen. In zijn werk is een grote tegenstelling te vinden, òf  heel klein en besloten òf groot en weids. Beiden geven weer wat Ruud ervaren heeft op het moment dat hij de foto maakte. Mensen laat hij bij voorkeur in hun eigen omgeving zien.  Hij kan genieten van zowel de ruimte en de rust als van de drukte.


Na zijn besloten serie “In the garden” uit 2012, die voor het grootste gedeelte gemaakt werd in zijn eigen tuin is Ruud veel op reis geweest: Marokko, New York en Europa. Een gedeelte van het nieuwe werk dat hij op die plaatsen maakte is nu te zien in zijn fotoboek.


Sinds 2013 legt Ruud het accent op het maken van fotoboeken. Meer informatie hierover is te vinden op onze boekenpagina. Ruud heeft van zijn werk diverse boeken gemaakt. Deze boeken zijn tegen kostprijs te koop via Blurb.  Dit omdat Ruud voor zijn plezier fotografeert en niet van de fotografie afhankelijk is.  Zijn fotoboeken dienen in eerste instantie als overzicht voor hemzelf, maar hij deelt ook graag zijn werk met anderen dus u kunt de boeken in zijn geheel op Blurb zien.

Bekijk het fotoboek van Ruud.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Ruud werkt niet in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of bezoek zijn eigen site.


Het atelier van Ruud is op afspraak geopend: Burg, 82160 Caylus.  tel: 05-63240845.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •