Roland Scheffers

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Roland Scheffers

 

Roland Scheffers werd in 1943 geboren in Maastricht en studeerde in 1964 af aan de Academie voor Beeldende kunsten in die stad aan de afdeling edelsmeden.  Nu woont en werkt hij in de Lot, in het Zuid-Westen van Frankrijk.


Hij komt uit een familie van beeldend kunstenaars. Zijn vader was kunstschilder en glazenier, zijn broer kunstschilder en keramist.  Niet verwonderlijk dus, dat ook Roland op 17-jarige leeftijd naar de kunstakademie ging waar hij les kreeg van gevestigde kunstenaars als edelsmid Fons Paanakker, beeldhouwer Albert Meertens en tekenaar Jef Scheffers.  Al tijdens zijn opleiding werd Rolands werk bekroond met de Lucasprijs, een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende jonge kunstenaars.  De kunst van Roland kenmerkt zich door een grote technische beheersing en veel van zijn werk is nauw verwant aan de architectuur. Roland droeg zijn passie voor het edelsmeden ook over aan anderen.  Meer dan 30 jaar was hij artistiek leider van de Vereniging van Amateur Edelsmeden “De Smeltkroes” in Eindhoven.  Hij exposeerde in Nederland, België en Duitsland, en krijgt sinds zijn komst naar de Lot ook uitnodigingen om in Frankrijk te exposeren.


Roland werkt met zeer veel verschillende metalen:  ijzer, staal, roestvrijstaal, stelliet: vitallium, niobium, tantaal, titanium, koper, brons, zilver, goud, platina en palladium.  Daarnaast gebruikt hij alle kleuren edelstenen.

 

Inspiratie vindt hij in de oude Egyptische kunst en in gereedschappen en hun mogelijkheden.  Ook zijn omgeving heeft natuurlijk invloed op zijn werk.  Doordat het leven in Frankrijk zoveel rustiger is komt hij meer tot werken dan voorheen in Nederland.

 

Roland geeft cursussen en workshops edelsmeden.  Meer informatie daarover op onze pagina cursussen.

Bekijk het fotoboek van Roland.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Roland werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of bezoek zijn eigen site.


Het atelier van Roland is op afspraak geopend: 16 Rue des Ecoles 46090 Espère  France.  Tel: 0033-565-229909.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •