Rini Aartsen-van Breugel

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Rini Aartsen-van Breugel


Rini Aartsen-van Breugel maakt haar textiele werken in de Franse Drome.  Haar akte Textiele Werkvormen behaalde zij aan de Lerarenopleiding in Tilburg. Daarna volgde de opleiding Kunstweven aan het Instituut Henry Story in Gent in België.  In Nederland gaf zij les aan de MBO opleiding "Mode en Kleding" in de vakken Kostuumgeschiedenis en Textielwarenkennis. Voor het vak Textielwarenkennis schreef Rini meerdere leerboeken.  Daarnaast heeft zij bij diverse creatieve centra cursussen gegeven in o.a. weven, kantklossen, frivolité, applicatie voor wandkleden, zijdeschilderen, batikken en dat zowel voor kinderen als volwassenen.


Van wol en zijde maakt zij nu haar kunstwerken. Ze weeft gobelins en schildert op zijde.  Een goede combinatie: het weven van een gobelin kost vaak een jaar, dus het beschilderen van de zijde is hierbij een mooie afwisseling met sneller resultaat.  In Frankrijk wordt zij vooral geinspireerd door de kleuren van het landschap van de Provence.  Zij wandelt en fotografeert veel en dat inspireert haar in haar werk. Zo is haar kleurgebruik feller geworden sinds zij in Frankrijk woont.


Rini is lid van le Preau des Arts in Nyons en exposeert regelmatig.  Soms geeft zij dagcursussen, met name voor de gasten die in haar gite verblijven.  Meer informatie daarover vindt u op onze pagina "Logeren bij de kunstenaar".


Bekijk het fotoboek van Rini.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Rini werkt niet in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.  


Het atelier van Rini is op afspraak geopend: 90, Route de Merindol, 26170 Mollans sur Ouveze.  Tel: 0033-(0)4-75.28.42.16.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •