Rike van Draanen

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Rike van Draanen


Schilderen en gedichten schrijven doet Rike eigenlijk al haar hele leven lang.  Na enkele jaren aan de kunstacademie waar zij de monumentale richting volgde moest er brood op de plank komen en werkte zij eerst als lerares Nederlands en vervolgens in de alternatieve geneeskunde.  Haar creativiteit bleef altijd op de achtergond aanwezig. 


Die creativiteit kan Rike, nu zij niet meer hoeft te werken, volop kwijt in haar bijzonder tuinen in de Franse Morvan.  Rozen, geneeskrachtige planten, kruiden, alles heeft zijn plaats in haar biologische tuinen.  Naast het feit dat het heerlijk is om er aan het werk te zijn, is het ook een grote bron van inspiratie.  Ze schildert en tekent meer dan ooit en schrijft gedichten.  En zo onstond het idee een combinatie van beiden te maken.  En dus fotografeert zij haar aquarellen en plaatst er op de computer een gedicht bij.  Soms inspireert het gedicht de aquarel en soms is het andersom.


Onderwerpen zijn o.a. de natuur, gevoelens, muziek, dromen of mystieke onderwerpen zoals karma, of leven na de dood.  Haar tuinen beschouwt ze ook als een schilderij, en dus gaat ze ook daar creatief mee om.  Onder invloed van de seizoenen en het klimaat.

Bekijk het fotoboek van Rike.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Rike werkt niet in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.  Haar werk is tevens te zien op www.artist.punt.nl


Gedurende de zomermaanden juni, juli en augustus is het werk van Rike van Draanen te zien in haar atelier/galerie. U kunt natuurlijk ook haar tuinen bezoeken waarin beelden van haar man Eg Sneek te zien zijn.  Iedere vrijdag, zaterdag en zondag, van 2 tot 5 uur 's middags.  Tel: 03 86 78 25 03.  Het adres is Savault, 58230 Ouroux-en-Morvan, 'route de Montsauche', laatste huis aan de rechterkant.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •