Petera Blesing

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Petera Blesing


Sinds zij haar atelier in Frankrijk heeft, in de Bourgogne, kan Petera Blesing pas het verschil merken met het werken in Nederland.  De omgeving, de bergen, de natuur, dat alles brengt een rust in haar werk die zij in Nederland niet kende.  Inspirerend vind ze Frankrijk, het landschap, de gebouwen.  Vaak wordt ze ineens getroffen door een foto, een kaart, een sfeer, en probeert zij dat gevoel in haar werk vast te leggen.  Zij werkt het liefst in vrolijke, heldere kleuren.  Soms echter, op verzoek van haar dochter, ook in zwart en wit.  Ze is autodidact en maakt naast schilderijen ook aquarellen en tekeningen.  Ze schildert zowel met acryl- als met olieverf.


Petera begon eigenlijk pas met schilderen toen haar kinderen de deur uitgingen.  En sinds zij een jaar geleden stopte met werken kan zij zich er pas echt vol overgave in storten.  Het huis dat zij en haar man in Frankrijk lieten bouwen heeft daar zeker bij geholpen, want daar heeft zij een perfecte atelierruimte.  In Frankrijk zijn ze nog druk bezig met het inrichten van de tuin en als dat alles klaar is kan Petera ook beginnen met het geven van workshops.  Ook wil zij nog graag gaan experimenteren met muurschilderingen.


Het zijn vaak beelden van momentopnames die mij raken, een bak met aardbeien, mijn kat Teddy, Lac d'Annecy, een ondergaande zon, een vuurtoren. Ook komt er soms gewoon iets in mij op en maak ik een schets die ik dan later uitwerk tot een schilderij.  Ik geef overal mijn eigen draai aan. Ik laat weg wat ik niet mooi vind. Soms voeg ik iets toe maar gaandeweg ontwikkelt het schilderij zich en wordt het meer van mezelf.  Aan alle muren van mijn atelier en het huis in Frankrijk hangt eigen werk. In de zomermaanden ben ik in Frankrijk en is mijn atelier open voor bezoekers.

Bekijk het fotoboek van Petera.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Petera werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.  


Petera's Atelier is geopend in juli en augustus op dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 14.00 - 18.00 uur.: Petera Blesing, 1423 Route de Charnay, Frangy en Bresse.  Tel: 03 85 74 72 14: of (+31) 06- 112 17 033.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •