Paul Wiggers

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Paul Wiggers

 

Uitgangspunt voor de schilderijen van Paul Wiggers vormen oude, veelal Franse reclame muurschilderingen. Zijn fascinatie daarvoor komt voort uit zijn werk als grafisch vormgever en art director. De muurschilderingen geven een aardig beeld van de (reclame)typografie in de jaren dertig, veertig en vijftig en voor een deel ook nog in de jaren zestig. Veelal flink aangetast, vervaagd of overgeschilderd met een ander logo of een ander beeldmerk.


Die gelaagdheid en verwering zijn interessant en dat is waar de schilderijen over gaan. In de schilderijen van Wiggers wordt de -vaak romantische of pittoreske- omgeving volledig weggehaald. Bomen, kozijnen of electriciteitsdraden komen er niet in voor.   Door de uitvergroting en vierkante uitkadering ontstaat uiteindelijk een interessante en neutrale compositie. Ook worden vaak andere kleuren gebruikt of nieuwe elementen toegevoegd. Het is alleen het grafische beeld dat telt.  De muurschilderingen zijn het werk van kunstenaars en de schilderijen zijn daarom zowel een hommage aan oude schilderingen als aan hun makers!

 

Paul volgde een opleiding als grafisch vormgever aan de KABK in Den Haag.  Wat betreft het schilderen is hij autodidact.  Het liefst schildert hij op paneel.

Bekijk het fotoboek van Paul.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Paul werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of bezoek zijn eigen site.


Het atelier van Paul is op afspraak te bezoeken: info@art-en-france.nl


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •