Paul Vens

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Paul Vens

 

Paul Vens schildert, speelt muziek, componeert en schrijft.  Een duizendpoot die de de magie in de natuur ontdekte en op zoek ging naar mogelijkheden en instrumenten, om die zijn beleving weer te geven.  Op tienjarige leeftijd speelde hij zijn eerste, zelfontdekte akkoorden, op een zelfgemaakte gitaar.  Tussen 1980 en 1990 neemt hij zijn eerste drie albums op. In 1991 krijgt hij bij Oreade/Warner contracten waardoor hij zijn muziek internationaal kan uitbrengen.   Hij richt ook een onafhankelijke uitgeverij op voor zijn CD's en boeken.

 

De relatie tussen zijn schilderijen en muziek is soms erg direct en opmerkelijk. Paul beweegt zich letterlijk tussen zijn instrumenten en schildersdoek. Voor de ene expressie gebruikt hij muziek-instrumenten, voor een andere kleur en vorm.  Hij staat in open verbinding met zijn innerlijke beleving en werkt van binnen naar buiten.  Zijn muziek roept vaak innerlijke beelden op en wie de toon van zijn muziek kent kijkt niet vreemd op van zijn schilderwerk en andersom.

 

Hij is autodidact als het gaat om de kunst hoewel hij wel een aantal curussen volgde.  Hij werkt o.a. in acryl, olie en eitempera.  Vaak zie je in zijn werk de kleuren geel, groen, blauw en wit terugkomen.  Hij werkt graag intuitief vanuit de innerlijke beelden, de mens als drager van onuitputtelijke hoeveelheid beelden.   De Haute Marne waar hij woont en werkt heeft een rijkdom aan cultuur, aan water, aan vruchtbaarheid en een rust die hem goed doet en waardoor hij steeds geinspireerd kan werken.  De stilte die je daar nog vindt heeft hij nodig om te werken.

Bekijk het fotoboek van Paul.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Paul werkt niet in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of bezoek zijn eigen site.


Het atelier van Paul is op afspraak te bezoeken: info@art-en-france.nl


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •