Olivier Bernard

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Olivier Bernard

 

Mijn werk wil het spoor zijn dat overblijft na een existentiele overdenking.  Een natuurlijk fenomeen dat volledig eigen is aan ieder mens, maar binnen dit kader de zoektocht van een kunstenaar wordt, zoals de reis van een sjamaan in de onzichtbare werelden.  Ik probeer de energieen te begrijpen en te groeien in de wereld, altijd met een open en vrij bewustzijn.  Om dit te bereiken probeer ik te begrijpen wat ik zie, wat ik hoor, ......... wat ik voel; De manier waarop ik denk.  Zoals alles ons verbindt.  Ik stel me de gedachte voor als direct afhankelijk van de fysieke energieen, de twee met elkaar verbonden door wat we onze emoties noemen.

 

Mijn werk is is allereerst de voorstelling van de ontwikkeling van een gedachte, omdat het doel, het voorstellen van emoties, onmogelijk blijkt.  Mijn werk wenst iets anders.  Het is de weergave van de beweging  van de geest.  Evoluerend, groeiend, als in een denkmodel van een sjamaan, spreek ik over de reis van de ziel.  Er zit iets heiligs in mijn werk...., de chaos van onze huidige samenleving.  Mijn werk baseert zich op de vooruitgang en op het voorvaderlijke.  Vooruitgang omdat mijn bron van inspiratie altijd de grote digitale machinerie blijft die ons bewustzijn van de homo modernus imagus beheerst.  Voorvaderlijk in dit creatieve avontuur omdat ik me telkens weer oplaad dankzij het contact met de natuur die alle echte sleutels bevat die nodig zijn om het subtiele van het leven te begrijpen.

 

"Je suis l'avocat du diable au près de Dieu".

Friedrich Nietzsche.

Bekijk het fotoboek van Olivier. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Olivier werkt niet in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


Het atelier van Olivier is op afspraak geopend.  info@art-en-france.nl


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •