Nora Tamerus

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Nora Tamerus


Het schilderen zit Nora in de genen. Zonder daarin erg zelfbewust te zijn, was ze er haar hele jeugd mee bezig. Toen haar schooltijd achter de rug was, solliciteerde ze bij de Porceleijne Fles te Delft, met medeneming van een dikke portefeuille met tekeningen en schilderijen.  Ze werd aangenomen en zette haar creatieve talenten in bij het schilderen van Delfts blauw, rood en goud.  Na enkele jaren is ze overgestapt naar de Regina fabriek, waar ze plateel leerde schilderen. Dit is het met de hand beschilderen van een voorstelling of een patroon op het keramiek, voordat het voor de tweede keer gebakken wordt.

 

Nora's schilderleven nam een nieuwe wending, toen ze werd gegrepen door het aquarelleren en zich daar letterlijk op wierp. Ze heeft op dit gebied samengewerkt met meerdere bekende kunstenaars, waaronder de Dortse kunstenaar Peter van Loon.  Nu ze zelf lesgeeft in deze techniek is haar motto: 'doen, doen, doen!' - waarmee ze wil zeggen dat hier letterlijk de oefening de kunst baart.


Dat Nora op kunstzinnig gebied van vele markten thuis is, moge blijken uit het feit dat ze zich later eveneens ging toeleggen op acrylschilderen en op het boetseren in was.  Haar wasmodellen werden via de 'verloren was' methode omgezet in brons.  Haar leraar was de Woudrichemse kunstenaar Jaap Hartman. Tevens maakte ze in opdracht kinderportretten in pastel en werd haar verzocht om in het kader van het project 'Proeven van kunst' een onderbord te schilderen, dat de gasten na een genoten maaltijd mee naar huis mochten nemen.

 

 

Op de diverse exposities van Nora's schilderijen, vonden deze bij het publiek gretig aftrek.

Hoewel Nora de nodige cursussen heeft gevolgd, zou je haar met name een autodidact kunnen noemen, daar het grootste deel van haar ontwikkeling als kunstenares uit haarzelf voortkwam. De kleuren en vormen die haar omgaven - met name bloemen, maar ook vrouwenfiguren - maakten dat ze deze in impressies wilde vastleggen. Dit dreef haar tot het ontwikkelen van een reusachtig oeuvre.

Bekijk het fotoboek van Nora.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Nora werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek.


Het atelier van Nora is geopend op afspraak.  Les Tanielles, ​​58170 Chiddes, Tel. 03-86.50.38.73.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •