Nelleke Smit

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Nelleke Smit


Sinds 2001 woont en werkt Nelleke Smit in de Corrèze, in Frankrijk dicht bij Argentat.  In 1999 begint zij, min of meer per toeval, te schilderen. Nog nooit in haar leven had zij een kwast vast gehouden, maar nu laat zij hem niet meer los...........


De eerste twee jaar van haar "artistieke leven" schildert zij, alleen in haar atelier, rollen behangpapier vol om ze vervolgens in de container te gooien.  Na deze twee jaar van werken in afzondering, neemt zij deel aan een gezamelijke expositie en tot haar grote verrassing verkoopt zij enkele werken!


Vanaf dit moment raakt alles in een stroomversnelling, de ene expositie volgt de andere op in Nederland en in Frankrijk. Slechts in tien jaar tijd vanaf het moment dat zij voor het eerst de schilderskwast hanteerde, neemt zij deel aan een expositie in het Carrousel du Louvre in Parijs en op de Internationale Beurs in Canton in China.


Gevoelig voor de schoonheid van het landschap, de rust en de ruimte, de dieren om haar heen en de authentieke bevolking, zo natuurlijk en verschillend van elkaar, schildert zij alles wat haar raakt. Zij observeert en vertaalt dit op het doek op haar eigen manier, met kracht en spontaniteit, spelend met vorm, kleur en de verscheidenheid van lichtval in de wisselende seizoenen.


Zij laat zich inspireren door haar omgeving, het landelijke leven waar zij zo van houdt. Zij schildert spontaan en direct op grote doeken en geeft zich hier aan over zonder zich in te houden wat resulteert in een explosie van kleur, beweging en lichtspel.  "In beweging, met kracht en in een levendig kleurenspel" is hoe wij haar werk het beste kunnen beschrijven!  Sinds de dag dat zij begon te schilderen tot de dag van vandaag bestaan er geen dagen zonder nieuwe inspiratie. Er ligt een toekomst voor haar, waarin zij de uitdaging ziet om zich verder te ontwikkelen op haar eigen spontane manier!

Bekijk het fotoboek van Nelleke.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Nelleke werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.  


Het atelier van Nelleke is op afspraak geopend:  Prezat, 19380 Albussac.  Tel: 05 55 28 63 37.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •