Mirjam Verbeek

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Mirjam Verbeek


Mirjam Verbeek studeerde in 1994 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.  Nadat ze klaar was met de Academie is ze als zelfstandige gaan werken.  Als klimgids en als kunstenaar.  Dus noemde zij zichzelf Kunst & Klimwerk.  Dat is altijd zo gebleven.  Haar periode als topsporter in de klimsport heeft haar veel gegeven, verre reizen en mentale training.  Het kunnen focussen en anders naar de rotsstrukturen kijken, gebruikt Mirjam nu nog in haar schilderwerk.  In die natuur-abstracties "leest" zij verhalen,  ziet ze vormen en kleuren die voor haar betekenis krijgen.  Niet vreemd dus dat de natuur met die vormen en kleuren een favoriet onderwerp is voor Mirjam.  In olieverf legt zij de kleurnuances en de strukturen, de ruigheid van de natuur van de Hautes Alpes vast, waar zijn woont en werkt als klimgids.  Mirjam heeft haar brevet d'Etat d'Esacalade.


Mirjam's inspiratie komt volledig uit die natuur waardoor zij wordt omgeven in Frankrijk.  In Amsterdam is zij altijd omringd door veel indrukken van anderen, kunstenaars, galeries.  Maar in Frankrijk komt zij dichter bij zichzelf.  Toch is het land waar zijn woont en met name de hoge toppen van de Alpen, altijd bij haar.  De omgeving van stijle rotswanden, de dieren, de soms ruige weersomstandigheden, de kleuren en het licht, dat alles draagt Mirjam in zich mee.


Bekijk het fotoboek van Miriam.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Mirjam werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.  


De ateliers van Mirjam zijn op afspraak geopend: 1 rue Traversiere, 05700 Orpierre in Frankrijk en Rozenstraat 55-1, 0161NN in Amsterdam.  Tel: 0033-(0)6-85.16.01.34.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •