Miriam Stern

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Miriam Stern


Het werk  van Miriam Stern kenmerkt zich door eenvoud en directheid.  Veel van haar werken hebben  een vriendelijke, verstilde sfeer. In  de schilderijen is het kleurgebruik vaak beperkt tot een paar kleuren. Soms zijn er teksten of woorden in het  werk.  Zij gebruikt graag materiaal uit vorig werk in een nieuw werk.  Terugkerende thematiek in het werk is:  Het zoeken naar de essentie en de schoonheid  van het imperfecte. Maar ook kwetsbaarheid en vergankelijkheid . In haar werk zien we vaak vensters en aspecten uit de natuur.  Zij werkt graag in (zelf) opgelegde thema’s. Deze thema’s onderzoekt zij zowel in vorm als op inhoud.


Miriam Stern is autodidacte.   In 2002 begint zij te schilderen.  In 2005 verhuist ze van Amsterdam naar het Franse platteland van de Bourgogne.  Daar beperkt zij zich niet langer tot het doek maar maakt ook objecten van materiaal uit de tuin en de omgeving.  In 2007 zijn een aantal van haar werken duidelijk auto-biografisch geworden.  Het is ook het begin van het gebruik van schrift in haar werk.  Miriam exposeert sinds 2008.  Rond 2009-2010 realiseert zij haar eerste, plaatsspecifieke installatie.


Over haar werk:

"In mijn doeken zoek ik de essentie van het beeld dat ik op het doek zet.  Alles wat afleidt moet verdwijnen.  Mijn schilderijen zijn geen afbeelding van de werkelijkheid maar het resultaat van wat ik beleef, voel en denk.  Mijn doeken zijn, zoals kunstenaar en schrijver Jan Wolkers het ooit verwoordde: de landschappen van de gedachten.  De objecten die ik maak zijn de essentie van de schoonheid die ik zie en vind in het imperfecte, de kwetsbaarheid, het sterfelijke en het gewone.  Kunst is voor mij een zoektocht om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen, een antwoord op mijn creatieve behoeften."

Bekijk het fotoboek van Miriam.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Miriam werkt ook in opdracht. U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site


Het atelier van Miriam is op afspraak geopend. 8 Le Murger, 71190 La Chapelle s/s Uchon.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •