Mieke van Zundert

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Mieke van Zundert

 

Mieke van Zundert is een expressief figuratief schilder, die heel graag mensen schildert, niet alleen portretten, maar ook mensen in menselijke situaties. Wanneer ze plein air schildert, houdt ze zich bezig met vorm en kleur van de omgeving, ze noteert dát wat haar tot schilderen aanzette. De manier waarop collega's licht en kleur weten te combineren inspireert haar.

 

Mieke zegt zelf: "Mensen uitbeelden is boeiend. Soms is het verhaal van mensen ‘af te scheppen’, soms is het nodig in een portret aanwijzingen te geven over de persoon, soms

is het typeren van een blik of houding voldoende voor de mensen die de geportretteerde kennen. Daarnaast is er de vreugde van het schilderen. Het stoeien met verf en kleur, met paletmes en energie. Meer nog dan in mijn portretten komt in mijn vrije schilderijen, die heel vaak toch weer met mensen van doen hebben, die vreugde tot uiting.

 

Zij volgde de tekenacademie in Tilburg en heeft de onderwijsaktes tekenen en handvaardigheid. Daarnaast heeft zij de HBO opleiding aktiviteiten begeleiding gedaan en de interne opleiding "Old Holland".

 

Mieke werkt veel plein air in het Nederlands-Belgische grensgebied en vertrekt binnenkort wederom om de schoonheid van de Haute Normandie op het doek vast te leggen. Het is voor haar genieten in Frankrijk, het andere licht, de andere vormen, andere impulsen. En omdat Mieke vaak plein air schildert is de omgeving van grote invloed op haar werk.

 

Mieke geeft cursussen en workshops en maakt in opdracht graag een portret van uw bedrijf. Zij schildert ook life tijdens evenementen en feesten, zoals bijvoorbeeld bruiloften.

 

 

Bekijk het fotoboek van Mieke. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Mieke werkt eventueel in opdracht. U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.

 

Het atelier en de expositieruimte van Mieke zijn op afspraak te bezoeken: Grote Heistraat 39, 4884 ja Wernhout, tel: 0031 6 55 34 66 16.

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •