Mieke van Ingen

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Mieke van Ingen


Sinds 2008 heeft Mieke van Ingen (Delft, 1962) haar atelier, samen met haar man en vijf katten, in het dorp Méjannes le Clap in Zuid-Frankrijk.  Zij volgde haar opleiding in de beeldende kunst, met als specialisatie grafiek en schilderen, aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Gedurende 20 jaar had zij achtereenvolgens haar ateliers in Katwijk, Wassenaar en Delft.


Kleuretsen en mixed media op linnen zijn de dragers van haar kunstwerken. Deze zijn geinspireerd op beeldelementen uit de natuur en de architectuur.  “Ik probeer uitersten bij elkaar te brengen, zoals: het grafische met het schilderachtige, modern en traditie, abstractie en figuratie. Mijn motieven zijn afgeleid van wolken, water en planten. Het venster motief gaat daarbij een steeds belangrijkere rol spelen”.

 

De composities van de schilderijen en kleuretsen bestaan vaak uit afzonderlijke vlakken, die soms met elkaar in verbinding staan, zoals in de herinnering verschillende beelden langs en over elkaar heen schuiven en gezamenlijk steeds nieuwe patronen opleveren.


Soms worden stijlen uit de kunstgeschiedenis onderwerp van inspiratie. “Het is spannend om de heldere lijnen van Piet Mondriaan te componeren met de organische vormen van een Bram van Velde bijvoorbeeld”.

 

De kunstwerken van Mieke van Ingen zijn te vinden in privé- en bedrijfscollecties in Nederland, België, Frankrijk, Engeland en Amerika.

Bekijk het fotoboek van Mieke.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Mieke werkt eventueel in opdracht. U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site. 


Het atelier van Mieke is op afspraak te bezoeken: 30430 Méjannes le Clap, Tel: 04-66.85.17.87.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •