Michel Chapelier

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Michel Chapelier

 

Geboren in de Morvan, in het Zuiden van de Nièvre, in Luzy, bracht hij zijn jeugd door in  Larochemillay,  Cercy La Tour, Cosne sur Loire.   Hij studeerde in Montargis, Nogent sur Marne en Dijon.  Ingénieur landbouwtechniek bij een buro dat overzee studies verrichte, bracht hij zijn werkzame leven, 39 jaar lang, door in Noord-Afrika, West- en Centraal Afrika en op Madagascar.

 

Hij studeerde tekenen en schilderen bij R. Bignolas in Cosne sur Loire en bij J.L. Larguier in Algerije,  en hij ontving raad en tips van zijn schildervrienden: René Girard, Guislaine Lesourt, Sidney Klein, Louis Monange, Fred et Ina Van der Wal, Nicolas Tchernetsky.  Hij is autodidact en woont tegenwoordig in de regio Parijs.  Zijn werk, zijn stijl, is realistisch, af en toe orientalistisch, soms naïef.  Michel schildert voornamelijk in aquarel, acryl, pastel en inkt.

Bekijk het fotoboek van Michel.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Michel werkt ook in opdracht.   U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


Het atelier van Michel is op afspraak geopend.  info@art-en-france.nl


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •