Max Timmerman

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Max Timmerman

 

Max Timmerman (1950) is beeldend kunstenaar, schilder, tekenaar, graficus en maker van kleine objecten en gedichten.

 

Max studeerde in 1973 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten AKI in Enschede. Was enige jaren docent aan diverse Creativiteitscentra en stichtte in 1975 vanuit de toenmalige "Sterrenberg" de eerste ateliers in de Gezondheidszorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Hij was Divisiemanager Dagbesteding bij Sterrenberg (nu Abrona) tot 2000 en tot 2005 artistiek directeur van de stichting Ateliers en Galerie Leonardo da Vinci in Ermelo.


Naast zijn parttime functies werkte Max altijd in eigen ateliers in Getelomoor in Duitsland, Eck en Wiel, Zeist, Ermelo, Moulin des Vernes in Montpensy - Frankrijk en in Nieuwleusen . Hij verhuisde in 2005 naar het Domaine Moulin des Vernes in de Morvan, Frankrijk, om zich meer te wijden aan zijn eigen kunst in zijn eigen atelier annex galerie. Hier woonde hij tot 2013 en richtte hij samen met enige kunstenaars Morvan Artistique op. In Frankrijk exposeerde hij regelmatig in de Bourgogne en in Parijs. Zijn kunstwerken zijn opgenomen in vele particuliere collecties en geëxposeerd tijdens tentoonstellingen in verschillende landen. Vanaf 2013 werkt hij in zijn atelier in Nieuwleusen - Overijssel.   


Over mijn werk                                                                                                                                                 

“Mijn werk gaat altijd over de  oorsprong van de dingen. Een zoektocht naar de bron!   Daarbij speelt de natuur, in al haar facetten, een belangrijke rol. Opgegroeid als zoon van een Ornitholoog (vogeldeskundige)  leerde ik al snel de waarde onderkennen die de natuur, de bron van alle bestaansvormen, voor mij had. Paleontologie en de evolutietheorie spelen daarbij belangrijke uitgangspunten. Vogels als symbool voor de vrijheid en  vlinders als symbool voor de ziel zijn kenmerken in mijn werk.

Maar ook archaïsche volkeren zoals: de Amazone-indianen, Aboriginals en al hun gewoonten en gebruiken fascineren mij enorm. Om maar een paar voorbeelden te noemen.  Uitgangspunten voor mijn tekeningen, grafiek en samengestelde schilderijen zijn dan ook vaak voorwerpen die ik tijdens mijn reizen verzamelde. Zoals: vlinders uit de Amazone en Japan, een stukje hout uit Afrika en een klein vliegtuigje uit New York. 

Bekijk het fotoboek van Max.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Max werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek.


Het atelier van Max is op afspraak geopend.  info@art-en-france.nl


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •