Marja Scholtens

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Marja ScholtensIn Seine Maritime bevindt zich het atelier van Marja Scholtens.  Opgericht in 1994 draagt haar atelier/uitgeverij sinds haar komst naar Normandie in Frankrijk niet alleen de naam de Klaproos maar ook le Coquelicot.  Het verhaal van haar boekdruk-kunst begon met de aanschaf van een Grafix cilinder-, proefboekdrukpers, die bedoeld was om op een eenvoudige manier hout- en linosneden in oplage te maken, en als snel kwamen ook loden letters mee het atelier in.  Zo ontstond het eerste boekje, bestaande uit houtsneden met daarbij tekst uit lood gezet.  Sinds dat begin zijn er een grote verscheidenheid aan boeken en prenten van Marja's hand verschenen.  Haar werk omvat: hout- en linosneden, droge naald prenten, tekst uit lood en hout gezet en boekbinden.  De naam De Klaproos is gekozen omdat de pers, evenals de klaproosbloem, marginaal maar wél aanwezig is met een eigen stijl.


Marja volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam.  Ze drukt in boek- en in hoogdruk en werkt met houten en loden letters, hout, linoleum, zink, drukinkten, en natuurlijk papier.  Haar inspiratie komt vaak uit gedichten, van Apollinaire, Baudelaire, Guido Gezelle en Leopold maar ook uit landschappen en recepten.  Natuurlijk hebben ook het Franse licht, de rust en de ruimte invloed op haar werk.  Ze is omringd door de zee, de krijtrotsen en de kleine kerken in de omgeving.


Marja is lid van de Stichting Drukwerk in de Marge  en het Grafiekplatform VOG, beiden in Nederland en van de PAGE(S), association éditeurs de livres de bibliophile in Frankrijk.

Bekijk het fotoboek van Marja.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Marja werkt ook in opdracht. U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier van Marja in de Seine Mairitime is op afspraak te bezoeken.  1 route de Greuville, la Régie, 76730 Brachy.  Tel:0(033)235854489.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •