Marion Crezee

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Marion Crezée

 

Marion Crezée heeft de Rietveld Academie gevolgd. Zij schildert, tekent, maakt wandschilderingen en sculpturen. Maar het liefst werkt zij in gemengde technieken op papier. Favoriete kleurenschema's heeft ze daarbij niet, al ziet men in haar werk veelal de kleuren van haar grootste inspiratiebron, de natuur, terug. Zij woont en werkt in de Franse Aisne.

 

Nu zij op het Franse platteland woont, in direct contact met die belangrijkste inspiratiebron, de natuur, wordt zij uiteraard op een andere manier geinspireerd als voorheen in Nederland in de stad. Ook het contact met de boeren op de Franse campagne, hun gewoontes, hun beesten en bedrijven zorgen voor nieuwe inspiratie. Marion observeert en merkt dat de natuur, het contact met de mensen hier een invloed op haar werk heeft.

 

Al meer dan 20 jaar is de relatie tussen mens en natuur een basisgegeven in het werk van Marion Crezée. Actuele en minder actuele items die betrekking hebben op de mens zijn omgang met, en ideeën over de natuur, hebben daarbij haar aandacht. Haar werk heeft onder andere milieuvervuiling, genetische-manipulatie, of natuur- bescherming tot onderwerp. Paralel aan haar onderzoekingen, en bij periodes, reageert ze spontaan op de natuur die haar omringt. Dan creeërt ze werk dat simpelweg de schoonheid van bloemen, bladeren en planten bezingt. Marion Crezée uit zich vooral via het tekenen of zoals ze het zelf noemt haar 'werken op papier'. Ze streeft naar een optimale uitstraling van de natuurlijke kleuren die ze gebruikt. Pigment, acryl, potlood, krijt, aquarelverf, en zelfs klei, worden met elkaar gemengd om haar werk 'body' te geven.

 

Marion Crezée begint al op heel jonge leeftijd te tekenen, een passie die haar niet meer zal loslaten. Na haar middelbareschool-opleiding vertrekt ze voor een jaar naar Frankrijk, om aan de universiteit van Montpellier Frans te leren. Terug in Holland begint ze haar studie aan de Gerrit Rietveld Akademie te Amsterdam. Na de Rietveld, vanaf 1972 tot op heden, exposeert ze regelmatig in Nederland en in het buitenland. Van 1972 tot 1990, werkt ze, naast haar autonome werk, als illustratrice voor vele kranten, tijdschriften en uitgevers in Nederland en in NewYork, waar ze van 1976 tot 78 anderhalf jaar verblijft. Van 1980 tot 86 is Marion Crezée docente tekenen aan de Rietveld te Amsterdam. Van 1986 tot 2002 geeft ze les aan de akademie voor Beeldende Kunst ARTez in Kampen.

 

In 1982 ondekt de kunstenares de Thiérache en verliest haar hart aan deze streek. Daar herleeft haar fascinatie voor de natuur. Vanaf 2002 woont en werkt Marion Crezée in Saint Clément in de Thiérache. De laatste 4 jaar participeert ze in Frankrijk o.a in exposities in L'abbaye de st Michel, het Château de Condé en Brie en la Galerie in Vervins. In 2008 wordt ze uitgenodigd door de gemeente Bohain en Vermandois om haar werk te exposeren bij de officiele opening van het Maison familliale de Henry Matisse, het huis waar Matisse zijn jeugd heeft doorgebracht. Ze realiseert tevens muurschilderingen in het Château Missy les Pierrepont en in de nieuwe kinder-crèche van Marchais. Haar laatste in opdracht gemaakte werk, een vierluik voor het elektro-technies bedrijf Ehrbecker/Schiefelbusch in Breda, werd in 2010 onthuld.

 

Bekijk het fotoboek van Marion. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Marion werkt eventueel in opdracht. U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2017 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •