Marina Kulik

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Marina Kulik


De aquarellen van Marina Kulik zitten vol tegenstellingen, ze zijn los en exact tegelijkertijd. Marina is een harde werker. Niet iemand van wie je tijden niets hoort omdat de inspiratie maar niet wil komen; ze schildert net zo lang totdat het er weer is. Met myDNA, haar vrije, abstracte werk, vertelt Marina levensverhalen - in de vorm van linten. Ze maakt gebruik van vormen en effecten die toevallig ontstaan in de aquarel. Daar speelt ze mee, zonder ooit de regie uit handen te geven: vrijheid in gebondenheid op papier.  En zo ontstaat kwalitatief hoogstaand werk van een ontroerende schoonheid.  Dit schreef het zusje van Marina over haar, en Marina vindt zelf dat er wel waarheid in zit.


Marina is afgestudeerd in tekenen, grafiek en schilderen.  Om de kost te verdienen werkte ze als serveerster, DJ, illustrator, marketing manager, lerares en zeiler.  Genoeg ervaring voor een leven lang.....


Sinds 2000 woont en werkt Marina full time in Frankrijk.  In het Centre d'Arts "Le Hangar" in Chateauneuf de Grasse geeft ze ook lessen portret en model tekenen en aquarel.


Marina werkt voornamelijk met aquarel op handgemaakt papier.  Ze maakt prachtige grote abstracte aquarellen.   De aquarel is transparant en hebben een eigen wil, ze druipen, drijven en drogen op een manier die nooit volledig te controleren is.  Daarom werkt Marina zo graag met deze aquarel.  Er zit een hoop toeval in haar werk, met als centraal thema "de levenswegen".  Iedere lijn, elk lint of rafel in haar werk staat symbool voor een leven, met een begin en een einde en een "middenin", waarin dingen gebeuren.  Beinvloed door het gedrag van de verf en andere externe invloeden, maar altijd ontsproten aan de verbeelding van Marina.  Ze noemt deze werken "MyDNA".


“Ik ben gepassioneerd bezig met het mysterie van het leven. Het is de inspiratie voor alles wat ik maak en in mijn werk laat ik mijn interpretatie van dat poëtische onbekende zien.   In mijn creatieve ontdekkingstocht ‘zoom ik in’ met ‘myDNA’. Ik zoom ook uit, met mijn ‘Planeten’ en blijf op ware grootte met mijn Portretten.  Transparantie en toeval van de aquarel helpen me dat poëtische onbekende te bereiken: Ik heb geen behoefte aan totale controle over mijn schilderijen, ik houd enorm van de rol van tussenpersoon, of antenne, tussen de inspiratie en kunstwerk”.

Bekijk het fotoboek van Marina.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Marina maakt portretten en portretten van huizen in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier van Marina kan alle dagen, behalve zondag bezocht worden.  Le Hangar, 310 Chemin du Ranch,

06740 Chateauneuf de Grasse.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •