Marijke Munne

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Marijke Munne


In 1946 in Rotterdam geboren.  Academie voor Beeldende  Kunsten, Willem de Kooning academie te Rotterdam – vrije teken en schilderkunst 1965-1970.  Nutsacademie te Rotterdam, lerarenopleiding MO-handvaardig­heid 1975-1978.


In de loop der jaren is er een eigen stijl ontstaan in mijn schilderijen. Ik gebruik de techniek van de oude meesters en probeer met precisie en helderheid te schilderen.  Er is geen sprake van grote of ruwe gebaren of breed uitgemeten emoties. Ik concentreer mij op de pure vorm van de objecten, nauwkeurig geobserveerd, geplaatst in het volle licht.


Het kleurgebruik, het licht, de schaduw en de precisie fascineert mij, een middel om helder te krijgen hoe visuele verleiding werkt. Soms hangt er een waas van mysterie om mijn ‘stillevens’ door de uitvergroting en gerangschikte beelden in een roerloos, verlaten landschap.


Ogenschijnlijk zijn het niet meer dan stillevens van enkele objecten, het gewone aspect dat wij gewoonlijk zien. Maar het schilderij moet iets vertellen dat zich niet direct in de zichtbare vorm ervan vertoont. Mijn doel is niet alleen een mogelijke realiteit uit te beelden, maar ook de realiteit onwaarschijnlijk te maken. Het stilleven is voor een schilder een geschikt middel om hun weergave van hun kijk op de wereld uit te proberen. In een stilleven kan ik de werkelijkheid naar mijn hand zetten. Ik beschouw mijn werk magisch realistisch.


Marijke geeft ook workshops.  Meer informatie daarover op onze pagina cursussen.  Zij is lid van de Cercle des Arts Plastique des Monédières en van de Groupement Artistique du Limousin.

Bekijk het fotoboek van Marijke.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Marijke werkt in opdracht, ze maakt o.a. portretten.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier van Marijke is op afspraak te bezoeken.  Montcheyrol, 19350 Juillac, Corrèze, Frankrijk.

Tel 05-55.84.22.81.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •