Mariette Paardekooper

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Mariëtte Paardekooper


Na jarenlang door werk en gezin geen tijd te hebben gehad om te vilten, heeft inmiddels het viltvirus bij Mariëtte weer in hevige mate toegeslagen.  Zij besteedt er gemiddeld zo’n 3 dagen per week aan. Haar eerste lessen volgde zij destijds bij Inge Evers en er volgden daarna lessen bij Rita Koolen, Daphne Brasser, Linda Dezijn en nu bij Ingeborg Honer via de onlineviltschool. Dit is een driejarige opleiding waar Mariëtte vorig jaar aan begonnen is.

 

Zij is altijd bezig geweest met handwerken in al haar verschijningsvormen maar vindt vilten het leukste al is het ook het meest arbeidsintensieve. "Het heeft bijna iets meditatiefs als je aan het rollen, kneden en vollen bent. Het leukste, maar tevens ook het moeilijkste is je fantasie aan het werk zetten". Mariëtte maakt graag hoedjes, sjaals, nekwarmers en objecten en zij werkt ook in opdracht. Zij maakt echter geen kleding. Ieder object is uniek en kan worden gemaakt naar uw specifieke wensen.


In 2016 en 2017 exposeerde Mariëtte in  Chatillon en Bazois. Voor volgend jaar staat er in november een expositie in Kortenhoef op de planning.  De man van Mariëtte, Alfred Ophof, is ook kunstenaar en zijn werk is ook op Art en France te zien.


Bekijk het fotoboek van Mariëtte. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Mariëtte werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier van Mariëtte is uitsluitend op afspraak geopend: 58110 Alluy in de Morvan, Tel.:+31 654995762.  e-mail: mcmpaardekooper@gmail.com.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •