Marie Nowakowski

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Marie Nowakowski

 

Marie heeft een litteraire opleiding maar is nu werkzaam als naturopaat omdat ze zo dicht bij de natuur staat. Het grootste gedeelte van haar vrije tijd besteed ze aan het schilderen en de beeldende kunst. In 1991/1992 volgde zij de opleiding tot organisator van culturele evenementen hedendaagse kunst aan de l’ENCAD, Ecole Nationale de Création Art et Design Nancy. Vervolgens deed Marie een stage bij het Nationaal Centrum der Sculptuur in Oronsko in Polen, waar zij begon met het werken met brons met Tadeusz Foltyn. Zij ontmoette er Jan Kutz.

Ze exposeerde in de galerie Sierakowskich in Sopot in Polen op uitnodiging van Natalia Piontek, vriendin van André Malraux et leerling van Pablo Picasso in Vallauris. Een ontmoeting en expositie met Slawomir Lewandowski, scenograaf, volgden. Daarna deed Marie mee aan de Salon International van bronzen beelden in Ravenne in Italie, waarbij het thema Dante was. Enkele maanden later gaf zij een boek uit dat verhaalt van deze ontmoetingen. Het heet "l’été Polonais", de Poolse zomer.

Ze wint de prijs van de stad Nancy en ze is eregaste in Vitry le François tijdens een kunstmanifestatie Vervolgens win ze de zilveren medaille tijdens het Internationale concours van Deauville voor haar deelname aan een kunstenaarsboek. Ook doet Marie mee aan een happening in Longwy.

Tevens werd zij geselecteerd voor het concours international de Contrexeville waarvoor in totaal 18 deelnemers werden gekozen. Zij werkte er een week voor publiek, in situ. Het door haar gemaakte werk werd tijdens een veiling aangekocht door het bedrijf Castorama. Er werden 5000 posters gemaakt van één van haar werken voor de keten Rayons Verts. Daarna werkte Marie met Wahid Itim, de voormalig directeur van het musée des Beaux Arts van Skikda, in Algerije.

Toen volgde de expositie "Après la tempête"(na de storm), en een groepsexpositie in de mediatheek van Nancy in samenwerking met de Galerie Art Up. Ze was artistiek directeur van de hedendaagse expositie "5 kunstenaars" ter gelegenheid van het feest van de aquariophilie in het Palais des Congrès in Nancy. Ze exposeerde tijdens de salon Victoire in Parijs.

Van 2000 tot 2010 nam Marie deel aan een 50-tal regionale exposities waaronder Baz’Art de Noël in de Alsthomfabrieken, Mai de la Cure d’Air, Péniche Niagara, Galerie H. Durand, Abbaye de Bleurville in de Vogezen en het Centre d’Art de Droiteval, ook in de Vogezen. In 2010 exposeerde zij in Vicco, Italie. In 2011 samen met Dorota Szimanski in het restaurant Vassili in Nancy. Expositie "Les mecs" in Bar techno le Mezcalito in Nancy en tot slot tijdens Internationale vrouwendag in Champ le boeuf, ook in Nancy.

Bekijk het fotoboek van Marie. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Marie werkt ook in opdracht. U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar blog.

 

Het atelier van Marie is op afspraak geopend. 10 rue Sainte Cecile, 54000 Nancy. Tel: 06-22.45.38.21.

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •