Marie Helene Stokkink

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Marie-Hélène Stokkink


Marie-Hélène is in 1944 geboren in Venlo.  Zij studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam in 1965, afdeling mode. Vervolgens tekende zij aan de Parijse academie Julian en la Grande Chaumière.


Vanaf 1967 tot 1994 was Marie Hélène werkzaam als styliste voor reclame en tijdschriften, later als kostuumontwerpster voor tv en film. Tijdens deze freelance periode begint ze met schilderen, in 1980, eerst vooral aquarellen, vaak geïnspireerd door haar vele reizen en haar eigen stylingmateriaal.   In 1988 heeft zij eerste solo expositie in de galerie van Theater De Boerderij in Huizen.  In 1995 heeft zij een groepsexpositie met als thema "dier"  in de VSB Galerie in IJmuiden, waar zij haar tekeningen met gewassen inkt en rietpen laat zien.

 

In 2000 verhuist Marie-Hélène naar Buis les Baronnies (Drôme Provencale) waar zij in maart-april 2002 haar eerste expositie heeft in Frankrijk, de eerste van velen.  Na een aantal jaren in Bretagne woont en werkt zij nu in Picardie, in de Somme.


Het grootste deel van haar werk is gewijd aan dieren, die ze observeert en schetst.   Moest ze daar in Nedeland nog voor naar de dierentuin, in Frankrijk schildert Marie-Hélène de dieren in hun natuurlijke habitat.   Hun levendigheid, schoonheid, humoristisch gedrag en gelijkenis met mensen fascineert en ontroeren haar.  Zij maakt net zo lang schetsen tot ze echt tot het dier doordringt en daarna werkt zij ze uit. Zo blijven haar dieren "levend", ook op een schilderij.   Het is voor haar een groot plezier daarmee bezig te zijn. 

 

Marie Hélène werkt met aquarelverf, veel water, biester ,inkt , penseel en bamboepennen en met kaars(paraffine) op aquarelpapier.

Bekijk het fotoboek van Marie-Hélène.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Marie Hélène werkt in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


De ateliers van Marie-Hélène in Nederland en Frankrijk zijn. op afspraak geopend. Nederland: Burgemeester Goudsmitlaan 14a, 3956 GT Leersum. Tel: +31 6 18546985.  En Frankrijk:  13 route de Vron, 80120 Argoules, France.  Tel: +33 684743261.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •