Marie-Louise Oudkerk

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Marie-Louise Oudkerk


Marie-Louise volgde na de middelbare school een opleiding in de zorg.  Ze verbleef langere tijd in Frankrijk en Engeland, en werkte meer dan tien jaar op de operatiekamer van het A.Z.U. te Utrecht. Gaandeweg kreeg het schilderen de overhand en sedert 2000 legt ze zich uitsluitend toe op de kunst. Aanvankelijk werkte ze vooral realistisch . Daar naast ontwikkelde ze een eigen abstracte stijl. Die stelt haar in staat moeilijker onder werpen, zoals ‘Tijd’ , muziek en taal in beeld te brengen.  Ze exposeert regelmatig in binnen en buitenland. Sinds 4 jaar verblijft Marie-Louise in Frankrijk waar ze schildert in een prachtig atelier met alle rust en ruimte die ze nodig heeft om haar doeken te “componeren”.


Marie-Louise drukt in haar schilderijen haar intensieve gevoelsleven, hartstocht en gedrevenheid uit. Ze plaatst geometrische vormen in ruimtelijke samenhang en balans. Door kleurkeuze, half verborgen teksten, letters en cijfers, zorgvuldig gekozen lijnenspel en textuur, geeft ze kunstwerken een verstopt beleven warmte mee. Een bijna grijpbare mystiek van fantasie, droom en verlangen, straalt uit elk schilderij de ‘kijker’ tegemoet.

Marie-Louise schetst ruimte en tijd in iconen van het dagelijks leven. en maakt haar kunst daarom erg herkenbaar. Ze componeert met het penseel.Marie-Louise over haar werk:


“Werk, instelling en leven zijn nauw met elkaar verbonden.  Mijn werk is een verslag van mijn gevoelsleven. Kunst is geen leuke hobby of tijdverdrijf maar een levensvoorwaarde, de identiteit van de kunstenaar is er onlosmakelijk mee verbonden. Wat voor mij telt is de expressie van mijn doeken, de herkenning van een zekere volharding, hartstocht en gedrevenheid waarmee ik een totale beheersing najaag van begrippen als orde en ruimte, al ben ik me er voortdurend van bewust dat het hier om onbereikbare idealen gaat.  Door kleurgebruik in combinatie met lijnen zoek ik naar harmonie, rust en evenwicht.  Lijnen brengen een bepaalde consequentie. Onder de vaak strakke vlakverdeling liggen de geheimen van mijn gevoelsleven verborgen”.


Marie-Louise geeft workshops en cursussen in de Ardèche.  U leest er alles over op onze pagina cursussen.  U kunt ook logeren in de Chambres d’hôtes of een van de prachtige gites van Marie-Louise.  Meer daarover op onze pagina "Logeren bij de kunstenaar".

Bekijk het fotoboek van Marie-Louise.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Marie-Louise werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier van Marie-Louise in de Ardèche is op afspraak geopend: La Davalade, 07110 Chassiers, France.  Tel: NL: 0031-(0)6-54.94.34.31 / FR: 0033(0)7-89.87.60.15.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •