Mai Ver Eecke

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Maï Ver Eecke


Maï Ver Eecke volgde de opleiding Plastische vormgeving aan de Volksuniversiteit van Utrecht, het Keramisch atelier in Oosterhout en bij Artibus in Utrecht.  Daarnaast volgde zij masterclasses, o.a bij de bekende Franse schilder Jerome Tisserand en bij Willemijn Bouman.  Haar studie vervolmaakte ze tot slot door het volgen van diverse workshops in de disciplines keramiek, schilderen en ruimtelijke vormgeving.  Nu werkt ze uitsluitend in encaustic. 


Vaak werkt Maï volgens een thema.   Afhankelijk van het werk dat ze wil realiseren verdiept ze zich in vorm en kleur.  Maar ook een bezoek aan een museum, een galerie of de interactie met andere kunstenaars kunnen haar inspireren.  Het wonen in de Franse Cher inspireert haar niet op een andere manier dan het wonen in Nederland.


Maï werd geboren in Sint-Niklaas (B) en verhuisde in 1968 naar Nederland.  In haar werkzame leven heeft zij zich vooral beziggehouden met zakelijke activiteiten in de grafische industrie.  Echter, sinds haar jeugd heeft zij de interesse van haar vader voor schilderen en kunst in het algemeen meegekregen.  Na een lange zoektocht in het gebruik van verschillende materialen werkt ze nu uitsluitend met zuivere bijenwas, men noemt dit encaustiek.


In 2014 werd Maï door Madame Sophie Landrat-Gyuollot, van Domaine Landrat-Guyollot uitgekozen om deel te nemen aan de 2e Foire Internationale d´Art Actuel aux Chais de Pouilly Fumé.   Hun samenwerking werd bekroond met “Le prix Zeuxis” voor de beste samenwerking tussen wijnhuis en kunstenaar.  In 2016 heeft zij de juryprijs gewonnen tijdens de Biënnale van Marcigny.

Bekijk het fotoboek van Maï.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Maï werkt in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek.   Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier van Maï  is alleen op afspraak te bezoeken: Ringbaan Oost nr. 817, Tilburg in het 3 Suisse Gebouw op de 3e verdieping (met lift) in atelier nr 15.  Tel: 00 31 (0)416-76 94 19.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •