Louis Taulelle

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Louis Taulelle

 

Een Franse kunstenaar op Art en France?  Jawel, want deze Franse kunstenaar is getrouwd met Art en France kunstenaar, Mirjam Bijvank.


De artistieke loopbaan van Louis is niet eenvoudig te omschrijven. Want het omvat de beeldende kunst, het theater, zoekend naar het licht van de architectuur,in de poging  de menselijke gevoeligheid er in te brengen, in een zoektocht naar het leven in harmonie. Louis heeft decors en kostuums ontworpen voor vele theaterstukken, opera’s en dansvoorstellingen. Daarnaast heeft hij altijd geschilderd en 3 dimensionaal werk gemaakt.


Hij volgde de Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs de Paris en heeft zijn diploma's van de Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts de Lyon en van de Ecole Nationale Supérieure d'Art Dramatique de Strasbourg, alwaar hij afstudeerde in de richting scenographie en decorateur.  Het liefst werkt hij met papier, linnen, hout, metaal, aquarel, acryl verf, en recycling materiaal.  Een voorkeur voor kleuren heeft Louis niet zozeer.  Hij maakt gebruik van oranje, bruin en donkerrood voor sommige warme schaduwen.  Maar ook lichtgeel en blauw, vaal grijs voor het licht, over laten gaand in gebroken wit, met veel contrast.  Wat het metaal betreft werkt hij graag met geborsteld ijzer, verschillende nuances van roest en gepatineerd blauw op het brons. 

 

Louis laat zich in het bijzonder inspireren door het licht. Maar ook door de poëzie, een korte emotie als een korte uitwisseling van een blik. Een alleen achtergebleven object, het tjilpen van een vogel, kortom het leven.  Tijdens zijn werk als decorontwerper heeft Louis geleerd zich aan verschillende creatieve situatie aan te passen. Door de steeds veranderende werkplek wordt hij uitgedaagd om telkens anders te handelen, het nieuwe werkterrein te ontdekken. Uiteindelijk vindt hij het prettig om op verschillende locaties aan het werk te kunnen. Te werken met ter plaatse gevonden materiaal en daarmee te voldoen aan de opdracht, vaak in situaties van grote onzekerheid.

 

Louis probeert al jaren zijn kunstzinnige passie over te brengen aan zijn leerlingen. Op lagere scholen als wel op middelbare scholen. Hij begeleidt ook gehandicapten en mensen met een sociaal probleem op het gebied van grafiek, beeldhouwen, schilderen en kunst en natuur.  Louis is één van de oprichters van de association le Centre d´Art et Culture Droiteval.

Bekijk het de schilderijen van Louis.  En zijn sculpturen.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Louis werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek.


Het atelier van Louis kan op afspraak bezocht worden: 7 Rue de l´Eglise, 54930 Diarville.

Tel: 0033(0)6 77 86 61 22.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •