Lizan van Dijk

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Lizan van Dijk

 

Lizan van Dijk zegt over haar werk: “iets in de buitenwereld intrigeert mij en door deze impressie uit te werken, wordt zij blijvend deel van mijn binnenwereld. Dit zichtbaar maken op het doek van mijn binnenwereld gebeurt in fases. Laag na laag bouw ik aan de uiteindelijke vorm. Ik gebruik daarvoor die technieken en materialen die daartoe geëigend zijn. Mijn grotendeels abstracte werken bestaan uit veel uiteenlopende materialen, maar de dragende factor is de acrylverf.

 

Tijdens het werken komt er een stroom van associaties op gang. Deze stroom brengt mij dichterbij datgene wat het doek van mij wil. Het is een constant zoeken naar evenwicht tussen de verf en de andere materialen. De spanning die dit opwekt vindt zijn weerslag op het doek.

 

Mijn doeken kunnen een harde contrasterende sfeer uitstralen. Mijn meer diffuse werken kunnen bij de toeschouwer een behoefte oproepen om te weten wat er achter dat diffuse licht schuilt.

 

Deze werken zijn beiden een aspect van mijn wezen. Zij zijn wat groot uitgevallen visitekaartjes. Zij staan garant voor een wezenlijke ontmoeting”.

 

Objecten/sculpturen

 

Lizan van Dijk bouwt haar objecten op uit allerlei materialen. Deze veelal gerecycelde materialen worden met zorg gezocht en geselecteerd voor hun nieuwe functie. De combinaties van o.a. hout, metaal, kunststof en textiel zorgen vaak voor verrassende vormen en sterke composities.

 

Lizan van Dijk studeerde aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam, exposeerde op veel plaatsen en geeft schilderlessen en workshops. Ze werkt wisselend vanuit haar atelier in Haarlem en haar atelier in Zuid-Frankrijk.

Bekijk het fotoboek van Lizan. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.

 

Lizan werkt ook in opdracht. De ateliers van Lizan in de Franse Lot en in Haarlem zijn op afspraak geopend. lizan.v.dijk@hotmail.com

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •