Lilian Wessels

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Lilian Wessels


Lilian Wessels (1958) geboren te Harderwijk groeit op in een kunstzinnig milieu. Op jonge leeftijd zat ze vaak in het atelier van haar opa,. Hij was kapitein op de grote vaart, na zijn pensioen werden bouwtekeningen en schaalmodellen van zeilschepen vervaardigd ook schilderde hij scheepsportretten.

 

In 1978 volgde Lilian een studie Art & Design (sculpture) op Padworth College (Reading) in Engeland. Terug in Nederland deed ze een studie anatomie voor de kunstenaar. Ze verhuisde van Amsterdam naar Zoetermeer en ging in de leer bij bekend kunstenares Willemijn van der Spiegel, (gespecialiseerd in het maken van geïmpregneerde textiele objecten).


Daarna heeft Lilian een aantal jaren lessen gegeven in keramiek-handvormen en geïmpregneerde textiele objecten. Vanaf 2001 sloot ze zich aan bij het "Centrum voor Kunst & Cultuur" waar Lilian lessen volgde in o.a. portrettekenen/boetseren, beeldhouwen, keramisch vormgeven, pottebakken en fotografie. Nog steeds maakt ze daar met een groep kunstenaars gebruik van de werkplaats.

 

Gaandeweg heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld, emotie in haar beelden speelt een belangrijke rol. Sterk maar ook kwetsbaar. De mens in al zijn facetten is een voortdurende inspiratie voor haar.  Lilian is lid van kunstenaarscollectief Terra Art Projects te Zoetermeer en van Kunstcollectief Oranje.

Bekijk het fotoboek van Lilian.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek.   Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Lilian werkt ook in opdracht. Het atelier van Lilian is niet geopend voor bezoekers.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •