Liesbeth Leroy

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Liesbeth Leroy


Kunst is overal en in iedereen.  Kijk maar om je heen, en soms is het op zoek naar jou.  Via haar dieren laat Liesbeth Leroy kracht en fragiliteit zien, of zoals zij zelf zegt; "We hebben beiden, net zoals we een donkere en een lichte kant hebben.  We hebben allemaal een dier in onszelf.  Wat voor dier ben jij?  Het plezier in het vinden van de dierennaam die jij jezelf geeft, dat is waar het leven om draait.  Het wordt magisch als je dat kunt vertalen in kunst".


Liesbeth is geboren in Bosch en Duin Zij woont en werkt in Meudon, net buiten Parijs. 

 

In 1980 is Liesbeth in Parijs gaan wonen en volgde aldaar de opleiding aan de Gidsenschool.  Een intensieve opleiding in de kunstgeschiedenis van Frankrijk.  Parijs inspireert haar,  het is het grootste openluchtmuseum ter wereld en de stad ademt kunst.   Daarnaast staat de Franse cultuur bol van inspirerende zaken; literatuur, gastronomie, filosofie.  Ook de erfenis van vele kunstenaars die de stad rijk is blijven een bron van inspiratie.  Om maar enkele namen te noemen; Picasso, Matisse, Modigliani en Giacometti.


Liesbeth is autodidact en beheerst verschillende diciplines  zoals ceramiek, schilderen, levend model en gravure.   Bovendien heeft zij zich bekwaamd in het lassen.

Haar werken worden gemaakt van ijzer, hout, papier maché, hars en glas.

 

Volgens Liesbeth is een creatie een spiegel van onszelf of "Ca vient des trippes" zoals zij het zelf uitdrukt.  Liesbeth maakt deel uit van een internationale groep  kunstenaars.  En hoewel haar werk van binnenuit komt, inspireren de aktieve leden van deze groep elkaar. 

 

Bekijk het fotoboek van Liesbeth.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek.   Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Liesbeth werkt ook in opdracht. Het atelier van Liesbeth kan op afspraak bezocht worden: Atelier La Colline in Meudon bij Parijs.  7 ter, Rue Docteur Arnaudet.  Tel: (0033)(0)660571842.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •