Krijn van de Werken

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Krijn van de Werken

 

Krijn van de Werken wordt soms geïnspireerd door het prachtige landschap in Frankrijk dan weer ontspruiten er uit zijn fantasie aandoenlijke portretjes van soms sprookjesachtige figuren, al dan niet in dialoog met een vogeltje.  Deze humoristische, melancholieke en soms absurde kijk op het leven, kenmerken zijn schilderijtjes die met veel aandacht voor het detail geschilderd zijn.  Favoriete kleuren heeft hij niet of eigenlijk zijn alle kleuren favoriet.


Ook maakt hij schilderijen met een spirituele en meditatieve uitstraling.  Zij vertegenwoordigen Krijn's visie op de kunst als een weerspiegeling van het leven met al zijn facetten van ernst, humor, bezieling en dood.   Krijn van de Werken volgde van 1973 tot 1978 illustratieve vormgeving aan de koninklijke akademie van beeldende kunsten in Den Haag. Daarna trok hij naar het platteland van Groningen.  Van 1987 tot 1992 was hij medeorganisator en bestuurslid van Noordkunst.  Daarna, van 1990 tot 1997 was hij mede-eigenaar van een textieldrukkerij in Groningen.  Vervolgens begon het kunstenaarsschap weer te trekken en zei hij het bedrijfsleven vaarwel om zich weer geheel aan de kunst te wijden.

 

In 2005 vertrok Krijn naar Frankijk en woont en werkt nu in een klein dorpje in de Vogezen.  Hij exposeert regelmatig in Nederland en in Frankrijk.   Zijn werk is in bezit van bedrijven en particulieren in binnen en buitenland.  De rust en ruimte van het Franse landschap blijken een enorme inspiratie.  In 2006 ontving Krijn de eerste prijs tijdens de  expositie van de nationale salon des Beaux Arts in Chatellerault.

Bekijk het fotoboek van Krijn.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Krijn werkt soms in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


Het atelier van Krijn in de Franse Vogezen is op afspraak geopend: 52 rue du Dr. Gueniot, 88320 Tignécourt, tel: 0031644790522 en/of 0033988186709.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •