Karel van Straten

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Karel van Straten

 

Karel is zijn artiestennaam.  Hij heeft een Parijse universitaire opleiding afgerond met een MBA, maar is wat betreft de kunst autodidact.  Inmiddels is hij al jaren professioneel schilder.  Daarnaast tekent hij ook en maakt sculpturen.  Hij is in zijn werk altijd op zoek naar een balans in zijn kleurgebruik.  Hij schildert in acryl en olie.

Eigenlijk is de kunst altijd aanwezig geweest in het persoonlijke en artistieke leven van Karel. Ook in zijn voormalige baan als algemeen directeur van diverse Franse en internationale bedrijven, waar hij als mécénas de kunst al een warm hart toedroeg. Heden ten dage is hij erg gehecht aan "zijn" stukje van de Vendée, Moricq, grote bron van inspiratie.


Inspiratie vindt hij verder in bewegingen, verplaatsingen, design, licht en het contrast tussen zwart en wit.  Ook het mooie licht in de Franse Vendée, in Moricq, vlak aan de kust werkt inspirerend.  Natuurlijk hebben ook het rijden op zijn Harley Davidson en familie en vrienden invloed op zijn werk.  Net als zijn favoriete muziek, de blues.  Daarnaast zijn de werken van Escher, Appel, Mondriaan, Rothko en Vasarely zijn referenties.  Hij werkt graag met grote penselen en ook met het mes, maar vooral met zijn vele kammen en krabbers.  De laatste twee werktuigen geven hem zijn zo bekende kunst specificiteit.  Zijn werk is abstract met een subtiele melange van kleuren en lijnen. Men zegt soms over zijn schilderijen dat ze gebeeldhouwd zijn, dynamisch, kleurrijk, hedendaags en modern. Zijn werk zit vol beweging, strakke lijnen en laat niemand onverschillig. Bij ieder werk ontvangt u een certificaat van echtheid.

 

Karel is lid van het Franse Maison des Artistes en hij staat genoteerd bij Drouot in Parijs.

Bekijk het fotoboek van Karel.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Karel werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


Het atelier van Karel is op afspraak geopend.  22 rue Pasteur, 85000 La Roche sur Yon. Tel: 0033(0)-6-79.55.37.24.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •