Johan van Hoof

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Johan van Hoof

 

Johan werd geboren in Mierlo. Na zijn middelbare schoolopleiding studeerde hij aan de Academies van Eindhoven en Tilburg. Na zijn langdurige reizen in het buitenland keert hij steeds weer terug naar Mierlo waar hij woont en werkt.  Een gedeelte van het jaar werkt Johan echter in zijn atelier in de Franse Haute Marne.  In de maanden juli en augustus kunt u daar zijn werk gaan bekijken in zijn eigen galerie, Les Barbares.


Ooit experimenterend met vele soorten materiaal in abstracte vormen werkt hij nu sinds lange tijd overwegend figuratief. De figuren zijn gedetailleerd, vooral geïnspireerd door het dualisme in menselijke karakters. Hij werkt voornamelijk in keramiek en brons. De sculpturen zijn tamelijk monochroom: de grijze keramische bedekt met blauw onderglazuur, de bronzen gepatineerd met donkere laagjes. Vaak worden ze gecombineerd met andere materialen zoals ijzer, hout, glas, lood en bladgoud. Ook de verschillende materialen met hun onderscheidende eigenschappen worden in dialoog met elkaar gebracht.


Johan van Hoof toont zijn figuren bezig met menselijke situaties: sereen, zorgelijk, melancholisch, eenzaam, onbeholpen. Niet letterlijk maar vervreemd, gedroomd. Toch is er een evenwicht tussen die droom en de werkelijkheid. Balancerend tussen het burgerlijke, het behoudende en het loslaten van zekerheid, de drang naar avontuur. Hoe duister zijn de aanzetten uit het onderbewuste, die mensen doen tevoorschijn kruipen als foetussen of homunculi en associaties wekken aan genenmanipulaties en mutaties?


De laatste jaren maakt Johan steeds meer "schilderijen". Niet in de gebruikelijke vorm van doek met lijst, maar met een eigenzinnig materiaalgebruik in icoonachtige vormen. Johan heeft vele succesvolle tentoonstellingen gehad in binnen- en buitenland. Zijn werk is opgenomen in vele particuliere- en bedrijfscollecties.

Bekijk het fotoboek van Johan.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Johan werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


U kunt het werk van Johan bekijken in zijn eigen galerie Les Barbares in de Haute Marne: 4A rue des Bouillevaux in Varenne sur Amance.  Tel: 0031-(0)6-57.05.47.22


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •