Jessie de Deugd

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Jessie de Deugd


Jessie de Deugd, geboren in Amsterdam (1946).  Zij werd al op jonge leeftijd gegrepen door potlood en papier. Haar leraren fungeerden in die tijd vaak -zonder het te weten- als model.  Toch koos ze later voor een studie Franse taal en letterkunde en studeerde af aan de UVA.  Pas vele jaren later heeft zij de liefde voor het schilderen in Bergen NH teruggevonden en volgde daar ook jaren schilderlessen.


In 2003 verruilde Jessie Nederland voor Frankrijk, eerst werd het  de Haute Savoie en vanaf 2007 koos ze voor de warmte en het heldere licht van de Côte d’ Azur, waar haar talent zich verder ontplooide.  In de Var ontwikkelde zich bijna geruisloos een zoektocht naar een eigen schilderstijl, die echter nog steeds vele facetten kent.

De abstracte kunst heeft het uiteindelijk gewonnen van het figuratieve, maar ze veroorlooft zich soms nog een uitstapje naar het maken van o.a. portretten en landschappen.  Jessie exposeerde al diverse malen in Zuid-Frankrijk o.a. in Bargėme, Théoule sur Mer, Tourrettes en Fayence.


Bekijk het fotoboek van Jessie.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Jessie werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek.   Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier van Jessie is niet geopend voor publiek.  Tel: 04-94.68.42.22 of 06-12.02.91.71.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •