Jan van den Broek

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Jan van den Broek

 

Inspiratie genoeg voor Jan in de Franse Limousin.  De landschappen, de meren, de bossen.  En natuurlijk de stilte van de ongerepte natuur, met name in het Parc Naturel Régional de Millevaches en Limousin.  De prachtige meren en bossen, geven de streek de bijnaam “Le Pays Vert et Bleu” en inspireren hem als schilder om zijn beleving vast te leggen in olieverf en of aquarel.  De natuurtinten zijn terug te zien in zijn werk, hij houdt van aardetinten.  Hij legt in alle jaargetijden de prachtige natuur en de verstilde Middeleeuwse dorpjes op het doek vast.


Jan is autididact en schildert in naturalistische trant de landschappen in en rond zijn geboorte- en woonplaats te Rijswijk, Zuid-Holland, maar ook in de Périgord en de Limousin in Frankrijk.  Hij is sterk geïnspireerd door de Haagse School en met name door het werk van zijn grootvader Jacob Lucas Jongsma.  Hij is behalve schilder, “francofiel” in hart en nieren en overtuigd Bourgondiër.  Hij kent Frankrijk en vooral “la campagne” als zijn broekzak.  Jan komt al in Frankrijk sinds zijn prilste jeugd. Aanvankelijk begin jaren zestig met zijn ouders en

broers, later met zijn vriendin/echtgenote, heeft hij Frankrijk kris-kras doorkruist.  Een traditie die vervolgens ook met zijn gehele gezin wordt voortgezet.


Jan geeft ook cursussen, meer informatie daarover op onze cursuspagina.

Bekijk het fotoboek van Jan.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Jan werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


De ateliers van Jan zijn op afspraak geopend: "Gourd", 23260 Saint Agnant près Crocq of Ottoburgstraat 16, 2282EJ Rijswijk.  Tel: 0031-(0)6-36.11.38.14.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •