Jan Oud

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Jan Oud

Jan Oud. Autodidact met een grote liefde voor Zuid-Frankrijk. Daar is hij minimaal twee maanden per jaar te vinden. Hij vindt er zijn inspiratie. Hij schetst, schildert en fotografeert dat het een lieve lust is. Om vervolgens Zuid-Frankrijk mee te nemen daar Nederland en daar alles te vertalen in zijn werk. Met name in zijn schilderijen. Hij schildert in acryl. Naast het schilderen maakt Jan ook sculpturen van papier maché en acryl. Kleurrijk werk. Zijn kleurenpalet lijkt op dat van Cezanne. In zijn beelden herken je vaak iets West-Afrikaans.

 

Jan is getrouwd met Margot Endel en zij hebben drie kinderen; Edward, Antoinette en Margot. En twee kleinkinderen Fabiënne en Olivier. Jarenlang al is Jan lid van de Lions Gewest Helmond. Zijn hele leven was hij al geïnteresseerd in kunst. Actief geïnteresseerd werd hij na zijn ontmoeting met Dirk Oudes (1895-1969) en zijn zoon Jaap Oudes (1926-1998). Met Jaap Oudes raakte hij bevriend. De artistieke nalatenschap van Jaap Oudes is ondergebracht in de stichting Dirk en Jaap Oudes www.dirkenjaapoudes.nl waar Jan sinds de oprichting in 2003 voorzitter van is. Zijn leven speelt zich momenteel op verschillende fronten af: De stichting Dirk en Jaap Oudes, het maken van beelden en het maken van schilderijen. Voor de stichting is hij momenteel actief met een aantal tentoonstellingen over het werk van Dirk en Jaap Oudes.

 

Jan is lid van de Kunstkring Eymerick te Heeze

Bekijk het fotoboek van Jan. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Jan werkt ook in opdracht. U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.

 

Het atelier van Jan is alleen op afspraak geopend voor bezoek: Heer Dickbierweg 5, 5731 CK Mierlo. Tel: 0031-(0)492-534531.

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •