Janna Spil

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Janna Spil

 

Janna Spil werd in Rotterdam geboren. Zij volgde haar opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in haar geboortestad. Tijdens haar opleiding als docente beeldende vorming ontmoette ze haar partner, de beeldhouwer Sjaak van Rhijn. Na hun opleiding voltooid te hebben en enkelen jaren als beeldend kunstenaar en docent gewerkt te hebben, besloten ze om naar het midden van Frankrijk te verhuizen. Samen met een aantal gastdocenten geven zij zomercursussen in de Bourgogne, waar het land van glooiende heuvels, ultieme vergezichten, kleur en cultuur, een onuitputtelijke bron van inspriratie vormt voor haar werk.

 

Op de schilderijen zijn interieurs te zien, stillevens en landschappen in prachtige kleuren vol zon en sprankelende warmte. Textuur, stofuitdrukking en patronen,plat en driedimensionaal toegepast, spelen een belangrijke rol in haar werk. Een intrigerend geheel van dwarrelende en dansende motieven, een feest voor het oog. Een spel van het verschuiven van voor -en achtergrond brengen de toeschouwer in een prettige verwarring. Het is spelen met vorm en met kleur, zoals Janna het zelf noemt.

Janna werkt in acryl, aquarel, litho, papier en gemengde technieken. Ze heeft een lichte voorkeur voor de groenen. Haar inspiratiebronnen komen uit haar directe omgeving met mens en dier, verstilde objecten en de natuur. Ze houdt van het laag over laag schilderen, van structuren en ze heeft een sterk decoratieve inslag.

 

Bekijk het fotoboek van Janna. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Janna werkt niet in opdracht. U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.

 

Het atelier van Janna is op afspraak geopend. L'ancien Presbytère, Le Bourg 58370 Larochemillay.

 

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2017 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •