Isis Nedloni

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Isis Nedloni

 

Isis Nedloni heeft de opleiding Beeldende therapie gedaan maar is voornamelijk autodidact. Ze werkt met potlood, inkt, oliekrijt en acrylverf, al naar gelang de discipline. Want naast schilderen, tekent Isis ook, en ze fotografeert en schrijft. Haar favoriete kleuren? Quinacridon Magenta, Naftol Rood, Azogeel citroen, en Oxydzwart.

 

Vele zaken kunnen haar inspireren, haar eigen innerlijke conflicten, een autonome, stressloze privé omgeving, maar ook Frida Kahlo, Francis Bacon en Giocometti zijn blijvende bronnen van inspiratie. Of Isis nu rondom Arnhem in Nederland verblijft of in de Franse Bourgogne, maakt haar qua inspiratie niet zoveel uit, het zijn de zaken in haar directe omgeving die het belangrijkste zijn.

 

Isis omringt zich met een sprankelende sfeer, die ze overal mee naar toe neemt; felle kleuren, een vrolijke chaos van boeken, materialen, muziek. Dat, en haar paradijselijke tuin bij haar atelier vormen een zelf geschapen omgeving, als een schilderij waarin zij woont en al deze zaken beinvloeden haar werk. Het is de basis van waaruit zij werkt.

 

Isis zegt over zichzelf:

 

"Ik ben een hartstochtelijk eigenzinnig prettig gestoord intelligent temperamentvol soms uit elkaar vallend , soms rauw, humoristisch spelend doorleefd doorwoeld hartstochtelijk gevoelsmens, die HET LIEFST tussen lang Bourgondisch tafelen en vrij dansen de kunsten schept. In mijn werk vind je sporen, emoties, reconstructies, zoektochten van mijn innerlijke zelf die zich via de beeldtaal naar buiten propt, waarbij de onderdrukking, gevoed door mijn onrustige woede en beschadiging een terugkerend thema en motivatie zal zijn. Mijn werken zijn altijd authentiek en houd ik van een scheppend creatief leven. Werken op doeken, op hand geschept papier, op karton , in mijn dummy, verhaaltjes van HEKEL, mijn fantasie vriendje van 25 cm. groot (dit jaar in bundel) , proza schrijven en fotografie van innerlijke structuren die zich aan de oppervlakte naar voren barsten, vormen het geheel van mijn kunstenaarschap en is het de enige echte taal die verraad wie ik ben; 'De meesteres en vormgeefster van mezelf."

 

Isis is lid van "Le Groupe" in Nevers en van het samenwerkingsverband met VanderWals Ateliers in Couloutre.

 

Bekijk het fotoboek van Isis. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Isis werkt niet in opdracht. U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.

 

Het atelier van Isis is op afspraak geopend: info@art-en-france.nl

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2017 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •