Inge Behling

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Inge Behling

 

Inge Behling woont en werkt in Jeantes in het Franse Picardie.  Inge volgde de Academie des Beaux Arts en heeft haar 1e graads lesbevoegheid.  Ze studeerde af in schilderen en beeldhouwen.  Na haar opleiding heeft zij 17 jaar les gegeven, onder andere op de acadamie in Utrecht.


Inspiratie vindt Inge in vele dingen.  In aktuele gebeurtenissen, en in haar directe omgeving, het wonen in de natuur, de stilte, het donker, de ruimte, zaken die in Nederland moeilijker te vinden zijn.  Ook de anonimiteit van het wonen over de grens, in een ander land blijkt te inspireren.  Haar woonomgeving heeft ook invloed op haar werk, en beinvloed met name de lijn, de kleur en de vorm van haar werk.  Nu werkt ze graag met olieverf op doek als het om schilderen gaat.  Wat betreft het beeldhouwen, werkt ze het liefst in steen, graniet en marmer.  Blauw, oker zijn haar favoriete kleuren, aangevuld met bladgoud.


Met een stipendium uit Duitsland heeft Inge een jaar gewerkt aan het onderwerp "Steenzout", voor de zoutmijn bij Berlijn.  Momenteel wordt het werk daar geexposeerd.  Verder werkt zij op dit moment aan een kruiswegstatie in een kerk in de Creuse.  In Jeantes heeft zij in de kerk een basrelief voor het dagaltaar gemaakt.  Meer hierover kunt u lezen op onze pagina En Route Picardie.

Bekijk het fotoboek van Inge.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Inge werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor Inge achterlaten in ons Gastenboek.   


Het atelier van Inge is op afspraak geopend.  Ancienne Ecole, Place de la Mairie, 02140 Jeantes.  03-23.98.83.40.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •