Ine Schoots

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Ine Schoots

Ine werkte al veel met de natuur als inspiratiebron. Nu zij in de Franse Bourgogne dicht bij de bron leeft, kan zij deze meer als vanzelfsprekend verbeelden. Het zijn de stilte en de rust die grote invloed op haar werk hebben.

 

De natuur is haar grote inspiratiebron. De verbeelding van de natuur in de kleisculpturen is door de jaren heen veranderd, maar het thema natuur is altijd gebleven. Vooral het verbeelden van het zuivere binnenste van miljoenen jaren oude gespleten stenen is een belangrijk thema. De laatste jaren is het ontstaan van leven uitgebeeld, door trillingen, vibraties en ritmes. Het mysterie van de levende en groeiende natuur. In het wezen van de klei ervaart Ine de kringloop van het leven van miljoenen jaren. Klei bevat resten van alles wat ooit heeft geleefd. Ook wij mensen maken hier deel van uit. De essentie hiervan komt tot uitdrukking in de objecten, schalen en reliëfs. De gekleurde glazuren, die Ine zelf ontwikkelt, spelen een belangrijke rol bij de verbeelding van die objecten. Zij werkt ook graag op de draaischijf om gebruiksartikelen te maken . Deze maakt zij vanuit dezelfde verbondenheid met de natuur en de klei.

 

Haar opleiding volgde Ine aan de Kunstacademie in Maastricht, afdeling Keramische vormgeving. Op de Hogeschool voor de Kunsten in Den Bosch volgde zij vervolgens de opleiding docent kunstzinnige vorming. Daarnaast heeft Ine de opleiding docent spirituele therapie gevolgd bij Ad Stemerding. Sinds 1987 geeft zij keramiek- en spiritueel gerichte cursussen en workshops in creativiteitscentra en in haar eigen atelier.

 

U kunt bij Ine en haar man Nico logeren, in hun chambre d'Hote. Meer informatie op onze pagina's cursussen en logeren bij de kunstenaar.

 

 

Bekijk het fotoboek van Ine. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Ine werkt ook in opdracht. U kunt een bericht voor Ine achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.

 

Het atelier van Ine in de Bourgogne is iedere zondag van 11 tot 17.00 uur geopend voor bezoek. Verder op afspraak: Le Mathey Beaudot, 71490 Mardor-Couches. tel: 0033-(0)3-85.49.58.69

 

 

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •