Ineke Bakker

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Ineke Bakker

 

Ineke Bakker is autodidact, alhoewel, niet helemaal.  Ze volgde vele cursussen en workshops bij een groot aantal schilders en fotografen.  Naast fotografie houdt Ineke zich bezig met schilderen, vaak in acryl of pastel.  Haar kleurgebruik is afhankelijk van haar stemming maar vaak hebben aardetinten of juist hele levendige kleuren haar voorkeur.  Inspiratiebronnen zijn portretschilders als Reinier Boidin, Shefqet Emini of Eline Peek omdat ze anders dan anderen schilderen.  Ook de overleden Franse schilder Pascal Magis uit de Dordogne had invloed op het werk van Ineke.  Hij inspireerde haar meer kleuren te gaan gebruiken in haar portretten.


Zij werd geboren op Terschelling en was haar werkzame leven aktief als yogadocente en deed dat met hart en ziel.  Ineke was getrouwd met een oudere man en toen hij begon te dementeren en zij veel aan huis gebonden was, heeft ze een oude hobby weer opgepakt en is gaan tekenen. Om zichzelf te oefenen zat ze iedere avond bij de televisie met een schetsboekje op schoot en tekende mensen. In het begin nogal houterig, maar het ging steeds beter.  Toen haar man naar voor twee ochtenden in de week naar de dagopvang ging en zij weer iets meer vrijheid kreeg begon ze met schilderlessen en dat was fantastisch.  Ze genoot van de schilderlessen en kreeg honger naar meer.  Toen haar man werd opgenomen in een verpleeghuis kon Ineke vaker les nemen.  Het tekenen en schilderen hielp haar ook in de communicatie met haar man, dat gebeurde vaak via tekeningetjes.  Ineke begon iets te tekenen, en haar man vulde aan.  Die tekeningen zijn haar nog steeds heel dierbaar.


Na de dood van haar man kwam ze haar huidige man Nico tegen  en nu wonen ze samen een groot gedeelte van het jaar in Zuid-Frankrijk.  Ineke schildert nu vrijwel iedere dag. Na veel zoeken naar een eigen stijl weet zij nu dat ze het liefst mensen schildert en legt zich helemaal toe op het maken van portretten.  Ineke woont, net als Pascal Magis in de Dordogne.  De andere manier van leven, het ontspannen omgaan met de tijd, de stilte en de natuur maken dat zij veel geconcentreerder kan werken dan in Nederland.  Ze schildert vaak "plein air" op haar terras of in haar atelier dat gevestigd is in een duiventoren die aan haar huis vast zit.  Wat de fotografie betreft zijn de mogelijkheden in dit mooie stukje Frankrijk zeer divers.  In de fotografie zijn detailfoto’s, bewogen foto’s die ze van de televisie maakt en spiegelingen het belangrijkst.

Bekijk het fotoboek van Ineke.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Ineke werkt af en toe in opdracht.  U kunt een bericht voor Ineke achterlaten in ons Gastenboek. 


De ateliers van Ineke zijn op afspraak te bezoeken:


Les Plassas, 24220 Le Coux et Bigaroque, Frankrijk.  Tel: 0033-(0)5-53.28.15.88 of 003(0)6-70.36.36.950.   

De Arc 75, 6702EC, Wageningen, Nederland. Tel: 0031-(0)37-413928 of 0033(0)6-81820691.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •