Henk van Dam

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Henk van Dam

 

In de Franse Herault, om precies te zijn in Murviel les Beziers woont en werkt Henk van Dam een groot gedeelte van het jaar.  Een inspirerende omgeving getuige zijn serie werken over de regio.  Dieren, planten, landschappen, Henk probeert de indrukken weer te geven die het leven op hem achterlaat.  Ook andere kunstenaars kunnen inspirerend werken.  Die uit de periode 1880 tot 1940 hebben zijn voorkeur, de expressionisten en de impressionisten.  Volgens Henk moet je niet de illusie hebben dat je zelf veel toevoegt aan de schilderkunst.  Je maakt altijd gebruik van wat er al is.  Niet voor niets zei Picasso ooi: "Ik steel alles als ik er gebruik van kan maken".

 

Zijn werk begint meestal met een snelle notitie met materialen die die snelheid toelaten.  Acryl, gouache, krijt, potlood en houtskool.  Soms ontbreekt het hem aan materiaal  en dan gebruikt hij eenvoudig een stukje zoute drop en pakpapier.  Alles wordt genoteerd met met penseel, spalter paletmes en handpalm of vingers.


Henk geeft alleen bij uitzondering (prive-) cursussen en wel op aanvraag. De cursist moet bij hem passen.


Hij kan met veel plezier kijken naar zijn werk.  Vaak is de intensie van de relatie met het model zo groot dat hij meer bezig is karakter en uitstraling op het doek te krijgen dan dat hij anatomisch bezig is.


Bekijk het fotoboek van Henk.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Henk werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor Henk achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


Het atelier van Henk in Frankrijk is in de maanden april, mei, juni, september, oktober en november op afspraak te bezoeken.  3 Chemin des Bouffies 34490 Murviel les Beziers, Tel: 0033-(0)4-67.94.87.09

 

De andere maanden kunt u in Nederland terecht: Woude 13, 1489 NB, De Woude.  Tel: 0031-(0)75-88.80.621

henk.vandam1939@gmail.com

 

 


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •