Henk Jaro en Hans Uijl

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Henk Jaro & Hans Uijl

 

Na jarenlang succesvol in het Brabantse Tilburg gewerkt te hebben, besloten Henk Jaro en zijn partner Hans Uijl kort geleden de stap te wagen en naar de Franse Allier te verhuizen.  Al sinds 2003 waren zij verkocht aan het Franse landschap.  Onder de naam JaroVerre gaan zij daar verder met wat zij eerder in Tilburg hebben opgebouwd.   Het is een spannende tijd, want op dit moment wordt een oud stationsemplacement verbouwd tot atelier.  En reeds komt men van heinde en ver kijken en informeren wat er hier te gebeuren staat.  Gelukkig vonden Henk en Hans de burgemeester en gemeenteraad van "hun" Franse dorpje aan hun zijde, en de burgemeester bleek zelfs een groot promotor.


Het dorp waar het atelier staat, Louroux de Bouble is een uitgestrekt dorp, van alle gemakken voorzien.  Postkantoor, mooie oude kerk, supermarkt en een restaurant.  Tegenover dit restaurant, in het oude pittoreske stationnetje is het atelier gevestigd.  Het is een aantrekkelijk vakantiegebied.  Het atelier zal in april 2010 klaar zijn.  Een nieuw atelier, met 4 ovens, in een monumentaal pand.  Waarin traditionele en moderne glastechnieken beoefend zullen worden.


Henk en Hans experimenteren graag met glas.  En op die manier ontdekken zij steeds weer nieuwe mogelijkheden.  Glas is een bijzonder materiaal.  Je kunt het manipuleren.  De vorm, de kleur, de lichtinval.  Inspiratie halen ze uit het leven, uit hun omgeving, de natuur.


Henk en Hans geven ook cursussen.  Meer informatie hierover op onze pagina cursussen.Bekijk het fotoboek van Henk en Hans.  Hier kunt u zien welke van hun werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Henk en Hans werken ook in opdracht.  U kunt een bericht voor hen achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan hun eigen site.


Het atelier van Henk en Hans is op afspraak geopend voor publiek.   Le Bourg 03120 Andelaroche Tel: 04-70.31.75.21.

 


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •